Yngling-programmet for våren 2016 er klart!

For fjerde år på rad arrangerer Parkteatret konsertserien Yngling for ungdom under 18 år. I dag kan vi med stolthet offentliggjøre fire nye navn til vårens program!

For Lars Vaular var det aldri noen tvil om at han ville være en del av Yngling-våren.
– Jeg har nesten dårlig samvittighet fordi jeg altfor sjelden spiller konserter for de under 18, så jeg gleder meg til å endelig kunne gjøre det igjen! sier han.

Ved siden av Vaular er Casa Murilo, Julia Adams og Izabell nye navn på plakaten. De to sistnevnte er en del av Ynglings by:Larm-kveld 5. mars, festivalens eneste tilbud for publikum under 18 år.

Siden starten i 2013 har det vært en stadig økende interesse for Yngling fra både publikum og artister. I fjor ble det nok en gang satt besøksrekord, med 281 besøkende i snitt på 15 arrangementer. 2015 ble også året vi fikk vårt eget ungdomsråd, med åtte ungdommer som er involvert i alle ledd av konsertproduksjonen – fra booking til avvikling.

Konsertserien Yngling er rettet mot ungdom mellom 14 og 18 år, med et mål om at de skal få oppdage og oppleve ny, norsk og aktuell musikk i ulike sjangre, på lik linje med det voksne publikum. De fleste artistene spiller to konserter samme kveld, en med fri alder og en med 18-årsgrense. Blant de som har spilt tidligere er Nico & Vinz, Honningbarna, Razika, Susanne Sundfør, Jonas Alaska, Sondre Lerche, Kaveh, Fjorden Baby!, Team Me, AURORA, Passenger (UK), Bebe Rexha (US) og Jacob Whitesides (US).

Dette er vårens Yngling-konserter:
5. februar: Lars Vaular
11. februar: Philco Fiction (dobbel slippkonsert)
5. mars: Julia Adams (SE), Izabell + TBA – by:Larm
12. mars: Silja Sol (dobbel slippkonsert)
1. april: Tellef Raabe (dobbel slippkonsert)
24. april: Sunset Sons (UK)
7. mai: Casa Murilo

Mer om Yngling