Parkteatret presenterer: Aligo

Onsdag 29. mars spiller Oslo-rapperen Aligo sin aller første konsert, som vår utvalgte Red Bull Sound Select-artist! Kvelden finner sted på Oslovelo, og byr også på opptredener fra danske Noah Carter og kveldens headliner Ivan Ave. Vi gleder oss masse, og slo av en prat for å bli litt bedre kjent med canadieren, som de to siste årene har bodd, studert og laget musikk i byen vår.

Aligo er født og oppvokst på en rekke ulike steder i Canada, med foreldre fra Rwanda og Sør-Sudan. Med livserfaring fra både ghetto og middelklassemiljø, fant 20-åringen etter hvert veien ut i verden, og etter backpacking og en periode i Afrika, bestemte han seg for å komme til Norge.

Det er mange talenter gjemt i Aligo: Han er en solid basketspiller, spiller både trommer og trompet ved siden av rappingen, og har nå også begynt å lage egne beats, spille gitar og synge. Før jul slapp han debutsingelen «The Outlet», som blant annet fanget oppmerksomheten til 730.no, National Rap Show og junkyard.no.

Fortell om debutsingelen din, «The Outlet».
– Den ble spilt inn på noe sånt som 30 minutter, det kunne ikke har vært bedre vibe i studio den dagen. Låta er produsert av YSM Beats, og så fort jeg hørte den ble jeg supergira. Hvis det er én artist jeg kunne tenkt meg å sample, er det James Brown. Det var ikke planen å slippe den sånn som vi gjorde, men etter at den var spilt inn, følte vi den var noe verden trengte. Så i stedet for å vente la vi den rett ut, spilte inn videoen dagen etter, og tok det bare derfra.

Når begynte du å rappe?
– Jeg har holdt på med musikk siden jeg var liten, men begynte å rappe og skrive tekster på high school. Jeg pleide å skrive dikt til jenter jeg var forelsket i, og satt timevis i bilen og forklarte kompisen min betydningen av sangtekster. Freestylingen og arbeidet mitt med melodier ga resultater, etter hver som jeg begynte å skille meg ut fra andre som manglet flow og låtforståelse.

Føler du deg som en del av musikkscenen i Oslo?
– Ja. Oslo vil alltid ha en spesiell plass i hjertet og karrieren min. Når jeg ser meg tilbake om mange år, er det her alt begynte. Å komme til Norge er et av de beste valgene jeg har tatt.

Hvem er din norske favorittrapper?
– Min bror Ewezy fra Eyez Low Records, som straks kommer ut med prosjektet «Fremgang». Alle bør følge med på ham, og på alle andre jeg har samarbeidet og kommer til å samarbeide med.

Hvilke artister inspirerer deg?
– De som vil leve kunsten, være seg selv og skape nye ting. Det høres vagt ut, men det er ikke menneskene som inspirerer, det er valgene de tar, det harde arbeidet og tingene de gjør som definerer dem. Jeg blir inspirert av de som vil lage kunst som lar dem leve evig.

Hvordan går det med albumjobbingen?
– Alle bør komme seg på Soundcloud, det er alt jeg vil si… Jeg har nettopp lagt fra meg noen godbiter før jeg forsvinner inn i albummodus.

Hva håper du å få ut av RBSS-deltakelsen og opptredenen din?
– Vekst og utvikling. Red Bull Sound Select er utrolig relevant for musikere i dag, og folk burde virkelig se nærmere på hva de gjør for oss artister. All hjelpen og det harde arbeidet som legges ned bak lukkede dører har så mye å si. Opptredenen min ønsker jeg først og fremst å få erfaring fra, så jeg kan fortsette å klatre oppover, steg for steg – men ydmykt, for jeg vet at dette bare er starten.

Hva kan vi vente oss på Oslovelo?
– En nydelig kveld, topp musikk, flinke artister, førsteklasses sett, og så videre og så videre, haha! Hvis du er i publikum vil du rett og slett være på «the place to be» i Skandinavia den kvelden.

Lille Oslovelo kommer til å bli stappfullt 29. mars, så kom tidlig for å få plass! Med påmelding her koster billetten bare 50 kroner.