Parkteatret er Årets konsertarrangør 2013!

Norske Konsertarrangører (tidligere Norsk Rockforbund) kåret i helgen Årets konsertarrangør 2013 under sitt landsmøte i Asker. Med en solid overvekt av stemmene stod Parkteatret Scene igjen som vinneren. Den gjeve kollegaprisen deles ut bare hvert annet år og ble delt ut for sjette gang.

Daglig leder ved Parkteatret, Limita Lunde, uttalte følgende da prisen ble overrakt:

– På vegne av hele Parkteatret scene vil jeg si at vi er utrolig ydmyke, stolte og takknemlige over å motta denne prisen. Mye hardt arbeid ligger bak, og vi gleder oss til fortsettelsen!

250 konserter
Parkteatret Scene i Oslo er en av landets mest kjente klubbscener. I 2013 ble det gjennomført 263 arrangementer på scenen, hvorav 250 var konserter. 37 av disse var utsolgt.

Spesielt utmerket arrangøren seg med ungdomssatsningen Yngling som de blant annet mottok Gaffas spesialpris for. Konseptet har evnet å ta ungdommen på alvor med solide bookinger og helstøpte produksjoner, og kan trygt betegnes som en stor suksess.

Parkteatret har i løpet av 2013 effektivisert driften, og kombinert med god booking gjør dette at man etter flere år med røde tall endelig går mot pluss i regnskapsboka. Scenen er en hjørnestein i Oslos livejungel og et sted publikum virkelig har trykket til sitt bryst i 2013.

– Imponert
Prisen ble overrakt av styreleder i Norsk Rockforbund Torbjørn Heitmann Valum og fungerende daglig leder Gry Bråtømyr. Bråtømyr hadde følgende å si om vinneren:

– Parkteatret mente virkelig alvor i 2013. De tok solide grep som sørget for at økonomien kom på fote. De satset på ungdom, og knakk koden for hvordan man trekker unge mennesker til klubbkonserter. Vi i Norske konsertarrangører er meget imponert og kan ikke annet enn å si at dette er en verdig vinner av Årets Konsertarrangør 2013!

Avstemningen har foregått ved at publikum og arrangørkolleger har nominert kandidater via SMS og nett. Deretter har en jury bestående av artister, agent, presse og arrangører kokt ned listen til fem nominerte: Parkteatret Scene, Blåfrostfestivalen, Studentersamfundet i Trondhjem, Hulen og Malakoff. Det var disse fem landsmøtedeltakerne hadde mulighet til å stemme på.