Oppvarming: Pasha, Wonder The Boy & Jimi Somewhere

Lørdag 4. mars spiller Pasha, Jimi Somewhere og Wonder the Boy to konserter hos oss under by:Larm, først en Yngling med fri aldersgrense, og så en for publikum over 18. Det gleder vi oss masse til! Vi ga ferskingene en runde med våre faste spørsmål for å bli litt bedre kjent med dem først.

I kjent konsertstil varmer vi opp før vi kommer til hovedacten, så…

Hvilket dyr ville du vært og hvorfor?
Jimi Somewhere: Delfin. De virker så fri. Bare svømmer rundt uten bekymringer og gjør akrobatikk i vannet. Virker som et morsomt liv.

Machine GIF - Find & Share on GIPHY

Hva er det flaueste du har gjort fordi du var forelsket?
Pasha: Da jeg var sånn åtte år lagde jeg en rap til en jente i klassen som jeg var forelsket i. Hun tok frem arket og leste til til klassen og alle lo. Shout-out til Tuva!

Hvem er du i Skam? Hvorfor?
Wonder the Boy: Magnus. Han er fin.

Nrk P3 GIF - Find & Share on GIPHY

Hva har du ledd av i dag?
Wonder the Boy: Mine egne dårlige vitser.

Hva er det beste du vet på internett?
Jimi Somewhere: Muligheten til å skape kontakt med folk over hele verden. Alle artistene jeg samarbeidet med på min debut-EP har jeg møtt over enten Twitter eller Instagram. Kyle som rapper på «Escape» er fra Washington og Young Lungs som synger på «Colors» er fra Waterloo i Canada. Og så det at det er så mye tilgang på musikk. Uten internettet hadde jeg aldri funnet flere av mine favorittartister.

Hva var det siste du spiste?
Pasha: Egg og bacon! All day err day.
Wonder the Boy: Brødskive med ost og salami. Jeg lever det ekte raplivet.

Lyrics GIF - Find & Share on GIPHY

Hvis du kunne valgt å leve når som helst i historien, når ville det vært? Hvorfor?
Wonder the Boy: Jeg har aldri følt eller kjent den «jeg skulle ønske jeg levde på åttitallet»-greia. Akkurat nå har man flere muligheter til å gjøre akkurat hva man vil enn man hadde før. Jeg liker nåtiden.

Sånn, da er vi klare for headlinerne blant spørsmålene!

Hvilken var den første konserten du var på? Hvor gammel var du, hvem spilte og hva gjør at du husker den?
Wonder the Boy: Klaus Sonstad. Akkurat da han hadde sluppet den barneplata si, «Indianer Cowboy», spilte han en konsert på stedet der jeg bodde. Jeg pleide å høre på den plata hver gang vi skulle kjøre noe sted. Konserten var flammer, den plata er fortsatt flammer. Klaus har bars.

Og hva med den første konserten du selv spilte?
Jimi Somewhere: Jeg hadde min første ordentlige konsert 18. november 2016 på Victoria i Bergen. Var sykt nervøs og litt usikker på hvordan det gikk, men jeg fikk møtt noen utrolig dyktige og kule mennesker der, som har vært viktige for meg i senere tid, så det var kjempegøy.

Wonder the Boy: Den første solokonserten min spilte jeg dagen før vi slapp «Wonderland». Det var helt ok. Jeg hadde ikke noe særlig sceneautoritet og var jævlig nervøs, pluss at settet var litt dårlig satt opp, så showet ble kjedelig. Men det var gøy å vise alle musikken min for første gang!

Hvem er din største inspirasjonskilde?
Pasha: Det varierer veldig! Da jeg var yngre gikk det mye i Eminem. I senere tid har det blitt 2Pac, Kendrick og Kanye West.
Wonder the Boy: Kanye West.

2016 Mtv Video Music Awards GIF - Find & Share on GIPHY

Jimi Somewhere: Kevin Abstract. Debutalbumet hans «MTV1987» viste meg at det var mulig å lage profesjonell musikk rett fra soverommet. Alt var skrevet, recordet og produsert av han og produsenten hans, som på den tiden var 17 og 18. Jeg kunne relatere til alle tekstene og det hørtes bare så ekte ut. Han setter reglene. Det er mest inspirerende for meg. At du kan greie det på dine egne premisser. Ellers er Kanye West, Tyler The Creator og Frank Ocean også noen av mine største inspirasjonskilder.

Hvilken artist/band hører du mest på om dagen?
Jimi Somewhere: Milo Orchis, Kevin Abstract, Matt Champion, The Wonder Years Turnover… Hmm… Jeg hører også masse på Tyler, The Creator nå om dagen. «Cherry Bomb» er et perfekt våralbum. Og Sondre Lerche sine nye singler. «Violent Game» er min favoritt.

Pasha: I det siste har jeg hørt mye på Childish Gambino.

Wonder the Boy: Det går mye i Trey Songz. Og den nye plata til Pryde! Ouffffff.

Hva kan vi forvente av Yngling-konserten deres?
Jimi Somewhere: Jeg skal vise dere den verdenen jeg prøver å skape. Håper på lage en ganske spesiell opplevelse. Gleder meg masse.

Pasha: Helt sjuk energi!

Wonder the Boy: Høy energi. Dansbare låter. Latter og glede.

Spinning GIF - Find & Share on GIPHY

Hva synes du/dere om Yngling og Yngling-publikummet?
Jimi Somewhere: Jeg har aldri vært på et Yngling-arrangement så vi får se med publikum, men Yngling er et utrolig kult tiltak! Ble selv 18 år først i fjor, så har ofte opplevd den følelsen av å ikke være gammel nok til å komme inn på konsertene jeg ville.

Pasha: Jeg digger det! Skulle ønske det var mer sånt da jeg var under 18. Et av mine beste minner er da jeg varmet opp for Lars Vaular og alle i salen skrek med til låtene mine.

Wonder the Boy: Siden jeg bor i Trondheim har jeg ikke så mye erfaring med Yngling. Jeg visste ærlig talt ikke hva det var før jeg fikk beskjed om at jeg skulle spille der, men fra det lille jeg vet virker det som et sykt kult konsept. Kids er ofte mye bedre publikum enn voksne.

Håper dere gleder dere like mye som oss! Billetter finner du her til Yngling og her til 18+! <3