Oppvarming med Sondre Lerche

Sondre Lerche kommer tilbake til Parkteatret 11. november! Kvelden starter med Yngling-konsert med fri aldersgrense, før ny runde med 18-årsgrense. De siste årene har den verdenskjente nordmannen levert et par bemerkelsesverdige album, som har fått fantastisk mottagelse av både fans og anmeldere i og utenfor Norge. Men hvorfor har han en fantasy-duett med Lana del Rey liggende?

ASL (age/sex/location):
– 35/mann/Brooklyn.

Hva er det beste du vet med internett?
– All musikken som finnes der ute, og alle menneskene man kan treffe der gjennom musikken.

Hva var det siste du søkte opp i Google?
– Marli Renfro – en dame som var body double til hovedrolleinnehaveren i filmen «Psycho» fra 1960. Jeg var på visning av en dokumentar i går der hun var til stede.

3 ting du ikke kan leve uten:
– iPhone, gitar og gode duftlys.

Hva er det flaueste du har gjort fordi du var forelsket?
– Tro at vi faktisk var kjærester.

Hvilken sang synger du mest i dusjen?
– «Moon River».

Hvilken artist/band hører du mest på om dagen?
– Akkurat denne uken hører jeg mye på plater av en slags ambient-artist som kaller seg The Caretaker. Han er midt i en serie plater som skal illustrere den gradvise følelsen av demens. Om man vil sjekke ut hans musikk så er «An Empty Bliss Beyond This World» et godt sted å begynne. En moderne klassiker (som dessverre ikke finnes på Spotify og sånt, må finne den på Bandcamp som er et bra sted for mye ambient og eksperimentell musikk).

Hvis du kunne synge en duett med hvem som helst, hvem ville det vært og hva ville tittelen blitt?
– Lana del Rey, «Alone In The Night», har laget låten allerede.

Hvilken var den første konserten du var på? Hvor gammel var du, hvem spilte og hva gør at du husker den?
– Jeg var nok på noen rockekonserter på Garage i Bergen der min storesøster Lotte jobbet, men den første jeg husker helt spesifikt er A-ha i Grieghallen i Bergen, 22. mars 1994, da jeg var 11 år. Hadde allerede ventet hele livet på å få se A-ha, så det var helt absurd når det endelig skjedde.

… og hva med den første konserten du selv spilte?
– Første betalte gig var på Festplassen i Bergen på 17. mai i 1996, da jeg var 13. Jeg fikk 500 kroner for å spille 20 minutter akustisk.

Hvem eller hva er din største inspirasjonskilde?
– Det er kanskje det man går gjennom og nysgjerrigheten som inspirerer mest. Og så klart opplevelser av annen musikk, og filmer, sorger, gleder og fantasi. Jeg føler meg heldig som får utløp for veldig mye i det jeg lager.

Hva ville du gjort om du vant i Lotto?
– Tatt med alle på verdens sykeste luksus-cruise.

Hva kan vi forvente av Yngling-konserten din?
– Ah, vi har spilt oss varme hele året, så når vi kommer til Yngling blir det hemningsløs fest. Dette blir en av de siste konsertene vi gjør etter ca. 130 «Pleasure»-konserter totalt i år, så målet er jo å få publikum i bevegelse og gradvis kunne viske ut grensen mellom publikum og oss på scenen i løpet av konserten. Lover det blir gøy!

Hva synes du om konseptet Yngling?
– Jeg digger det! Da jeg var ungdom var det så mange konserter jeg ikke kunne gå på fordi jeg var for ung. Selv de gangene min mor ble med meg var det vanskelig – jeg husker vi måtte gå til politiet for å få skrevet ut en tillatelse for at mor fikk lov å eskortere meg på Morten Harket-konsert da jeg var 12. Det var helt tullete. Så jeg er så glad for at det finnes folk som bidrar til å gjøre det lettere for ungdommer å oppleve den musikken de digger live på konsert, uten stress eller styr. Det er så viktig og bra!

Vil du oppleve Sondre live sammen med Jakob Ogawa som support? Billetter til Yngling finner du her og +18 finner du her. Vi ses!