Oppvarming med Ron Pope

Lørdag 29. oktober kommer endelig amerikanske Ron Pope tilbake til Parkteatret for å spille Yngling-konsert med fri aldersgrense. Sist solgte han ut til gode kritikker, og det skal bli skikkelig stas å få ham tilbake! Vi ga mannen med den gode røsten noen spørsmål å bryne seg på mens han slappet av på café i Nashville: 

ASL (age/sex/location):
– 34/Mann/Nashville, TN (sitter og svetter på en café i Nashville).

Hva er det beste du vet på internett?
– Videoer med små søte dyr. Bonuspoeng om det er små søte babydyr.

Cat GIFs - Find & Share on GIPHY

3 ting du ikke kan leve uten:
– Min kone, god kaffe og en gammel gitar som holder seg stemt.

Hva er din go-to karaokelåt? 
– Jeg synger kun karaoke om det også serveres koreansk mat på samme sted. Om jeg skulle synge karaoke under andre omstendigheter, ville det blitt «On The Road Again». Den låta har surret rundt i hodet mitt i ukesvis fordi det snart er tid for å dra ut på turné igjen.

Hvem eller hva er din største inspirasjonskilde?
– De siste årene har jeg vært veldig på alt av sørstatsmusikk. Macon, Memphis, Muscle Shoals, Nashville, New Orleans… Otis Redding, Sam and Dave, The Allman Brotherss, Wilson Pickett, Aretha Franklin – og en haug med countrymusikk. Dr. John, Booker T. and the MGs… Alt jeg virkelig elsker kommer enten fra, eller er direkte påvirket av musikk som stammer en dagstur fra hvor jeg vokste opp. Det er ganske heftig å innse.

Hva er det flaueste du har gjort fordi du var forelsket?

– En gang spurte jeg en jente om hun ville danse under gatelysene mens vi gikk gatelangs i New York. Jeg trodde det ville bli superromantisk, som en scene i en gammel film. Hun sa derimot nei. Den svei litt.

Hvis du fikk synge en duett med hvem som helst, levende eller død, hvem ville det vært og hvilken låt ville du sunget? 
– Emmylou Harris. Jeg hadde sunget akkurat hva hun ville. Hun er den ultimate duettpartneren.

Hvilken var den første konserten du var på? Hvor gammel var du, hvem spilte og hva gjør at du husker den?
– Jeg gikk på noen konserter med foreldrene mine som kid, men den første jeg så helt alene med noen venner var No Doubt på the Tabernacle i Atlanta. Jeg var kanskje 14 eller 15 år, tror jeg. En pre-Fergie Black Eyed Peas var først ut, før Lit var support. Jeg glemmer aldri hvordan gitaristen til Lit spilte slide med en stor dildo. Det var ganske sprøtt for en gjeng kids som aldri hadde sett noe mer skandaløst enn en episode av South Park. Jeg crowdsurfa den kvelden. Har ikke gjort det på en stund!

… og hva var den første konserten du spilte selv?

– Bandet jeg spilte i som tenåring pleide å spille på open mics på en bitteliten bar kalt Last Great Watering Hole. De satte på røykmaskinen og skrudde reverben hele veien opp på vokalen min da vi sto på scenen. Lydmannen var en badass biker med skinnvest uten t-skjorte under. Det var absolutt ikke et sted for barn.

Hvilken artist/band hører du mest på om dagen?
– Jeg har hørt en del på Dr. John. Om «Iko, Iko» kommer på og det ikke gjør deg lykkelig, kan vi antageligvis ikke være venner. Min venn Michaela Anne har jeg også hørt mye på i det siste. Utrolig bra sanger og en rågod låtskriver; hun er på turné med Sam Outlaw nå. Sjekk henne ut!

Hva kan vi forvente av din Yngling-konsert?
– Jeg løper rundt og svetter og spiller elgitar, mens blåserrekken kjører på bak meg og alle synger ut i harmoni. Så blir det helt stille, og jeg visker deg en kjærlighetsballade mens fiolinen gråter i bakgrunnen. Forvent alt du har hørt meg gjøre –pluss noen overraskelser!

Hva synes du om Yngling-konseptet?  
– Hver gang vi har vært i Norge, har vi hatt det kjempegøy. Jeg tror du kan se det fra publikum at jeg og bandet elsker å stå der oppe og spille. Norske fans har alltid vært veldig snille mot meg og mottagelige for musikken min. Jeg gleder meg vilt til å komme tilbake og spille for Yngling 29. oktober!

Og som om ikke det var nok stiller Brian Mackey (US) og The Heart Of (US) som support. Du vil vel ikke gå glipp av dette? Billetter kan du plukke opp her!