Oppvarming med Razika

Denne uka markerer Razika 10 år – wow! – med to konserter hos oss: Først en Yngling med fri aldersgrense, og så en vanlig med 18-årsgrense. Vi tok en runde med bandets gitarister og vokalister Maria Råkil og Marie Amdam for å bli litt bedre kjent med et av våre favorittband å ha på huset ❤️

I kjent konsertstil varmer vi som alltid opp før vi kommer til hovedacten, så…

Hvilket dyr ville du vært og hvorfor?
Maria: Dovendyr, fordi de chiller.

Sett tilbake i tid: Hva er det flaueste du har gjort fordi du var forelsket?
Maria: Tøffe seg alt for mye.

Hvilken sang synges mest i dusjen?
Maria: «Velkommen til Portveien».

Hva ville du gjort om du vant i Lotto?
Maria: Gi til folk som trenger hjelp og kjøpe et feriehus.

Hvis du måtte velge, hvilken superkraft ville du hatt?
Maria: Lett, fly!

Sånn, da er vi klare for headlinerne.

Hvilken var den første konserten dere noensinne var på? Hvor gammel var dere, hvem spilte og hva gjør at dere husker den?
Marie: En av de kuleste konsertene vi i Razika har vært på, var da vi spilte konsert med John Olav Nilsen & Gjengen og A-Laget i en 17-årsdag i 2007. Vi ble hentet klokka tolv av faren til Maria i en rød Volvo, og fikk ham til å parkere langt unna festen for å unngå ydmykelsen av å bli hentet fra festen før midnatt.

car-emojisee-no-evil-monkey_128

Og hva med den første konserten dere selv spilte?
Marie: Første konsert vi hadde var på Logen i 2006. Vi gikk i 10. klasse, hadde spilt i tre måneder, og var endelig klare for å stå på en scene. Heldigvis er dette filmet, og det er faktisk helt fryktelig å se på. Det ser ut som alle egentlig bare ønsker å forsvinne fra jordens overflate, bortsett fra Marie (vokalist) som smiler fra topp til tå, med regulering både oppe og nede.

Hvem er deres inspirasjonskilder?
Marie: Vi har gått gjennom mange ulike stilperioder med bandet. Da vi begynte var vi veldig opptatt av klassiske 60-tallsband som Beatles og The Rolling Stones. Så oppdaget vi punk og ville være Ramones. Så oppdaget vi Arctic Monkeys og The Strokes, og ville helst være som dem. Og plutselig oppdaget vi The Aller Værste, ska og reggae. Så vi har vel brukt all denne inspirasjonen og prøvd å lage det til vårt eget. Og det har jo gått ganske greit.

Hvilken artist/band hører dere mest på om dagen?
Marie: Vi har hørt MYE på Rihanna sin nyeste plate. Vi digger henne.

Hva kan folk forvente av Yngling-konserten deres?
Marie: De kan GLEDE seg! Vi lover å spille alle favorittsangene deres, og vi lover at det skal vi bli gøy. Vi skal i alle fall gjøre vårt beste!

Hva synes dere om Yngling og Yngling-publikummet?
Marie: Vi elsker å spille for ungdommer, og synes det er synd at artister og utesteder ikke har flere ungdomskonserter enn det er i dag. Så all honnør til Parkteatret og Yngling, som får til dette prosjektet. Musikk er for alle, uansett alder!

<3 <3 <3 Vil du være med på moroa? Billetter finner du her.