Oppvarming med Matilda + OMVR

Superflinke Matilda og OMVR er på turné sammen i kjølvannet av suksessen med singelsamarbeidet «Apologize» (du har kanskje sett videoen med «Skam»-Ruby og Thea fra «Natt til 17.»?) 30. mars spiller de to konserter hos oss, først en Yngling med fri aldersgrense og så en med vanlig 18-års grense. Vi gleder oss masse!

I kjent konsertstil varmer vi som alltid opp før vi kommer til hovedacten, så…

Hvilket dyr ville du vært og hvorfor?
OMVR:
Det er vanskelig å svare på, er jo så sjukt mange rare dyr der ute. Kanskje en ørn? Virker sykt gøy å kunne fly!

Potus GIF - Find & Share on GIPHY

Hva er det flaueste du har gjort fordi du var forelsket?
OMVR:
Prøve å leke så avslappet og kul at det virket som om jeg ikke var interessert. Så kids, don’t play games! Haha.

Hvem er du i Skam?
Matilda:
Jeg tror jeg er en god blanding av Noora og Isak. Noora fordi hun står opp for seg selv, står for seg selv, står for det hun tror på og er opptatt av rettferdighet. Isak fordi han tidvis er litt naiv, altfor snill og går all in for kjærligheten.

OMVR: Er det lov å si helsesøstra? Hun er tidenes mest random karakter (som fortjener mer screen time). En stor shout out til henne!

Hvis dere kunne valgt å leve når som helst i historien, når ville det vært?
Matilda:
Jeg skulle gjerne levd på 50-/60-tallet en liten stund! Mest fordi det var sinnsykt mye bra musikk, folk hadde bra klesstil og Johnny Cash spilte konserter.

OMVR: Jeg skulle ønske jeg bodde i LA på 90-tallet og fikk lov til å lage musikk, skrive og spille live. En helt magisk tid med store talenter!

Hva er det beste du vet på internett?
Matilda: Jeg har to svakheter på YouTube. En av dem er auditions fra X-Factor England og USA, det andre er millitærfolk som kommer hjem fra utenlandstjeneste og overrasker familien. Jeg gråter hver eneste gang. Det er faktisk litt flaut.

OMVR: Failvideoer på YouTube. Kan sitte en hel time og bare glo på skjermen. Dette pleier jeg helst å gjøre når jeg har tusen andre ting som venter.

America'S Funniest Home Videos GIF - Find & Share on GIPHY

Sånn, da er vi klare for headliner-spørsmålene!

Hvilken var den første konserten du var på? Hvor gammel var du, hvem spilte og hva gjør at du husker den?
Matilda:
En av de første ordentlige konsertene jeg var på var Kent. Tror jeg må ha vært 13-14 år gammel, sammen med min storesøster. Kent var vårt favorittband, og det var stort å få se dem live for første gang!

Hva med den første konserten du selv spilte?
OMVR:
Svært lite og lokalt. Jeg gjorde vel noen coverlåter på en kulturkveld. Svetten rant, stemmen sprakk og jeg husker veldig lite av selve konserten. Men husker at jeg tenkte at dette er det eneste jeg vil gjøre videre.

Hvem er din største inspirasjonskilde?
Matilda: Coldplay er bandet som kontinuerlig har stått, og står, som min aller største inspirasjonskilde.

OMVR: Kan man si seg selv? Jeg inspireres av å tenke på hvor mange dumme feil jeg har gjort, hvor mange bra mennesker jeg har rundt meg, min egen reise, mine foreldres reise. Ulike valg man har stått ovenfor.

America'S Funniest Home Videos GIF - Find & Share on GIPHY

Hvilken artist/band hører du mest på om dagen?
Matilda:
Jeg hører på mye forskjellig, men den siste tiden har jeg hørt mye på Julia Michaels’ «Issues».

OMVR: Jeg liker veldig godt den siste singelen til Luke Faas. Janice fra Sverige er også kjempebra! Og Tori Kelly! Kan noen booke henne til Parkteatret??

Hva kan vi forvente av Yngling-konserten deres?
Matilda:
Vi skal gi alt og kose oss glugg i hjel!

OMVR: Mye show for spenna! Vi har to svært ulike show, men jeg tror det kommer til å passe veldig fint sammen. Mitt show er kanskje litt hardere og elektronisk, men jeg gleder meg masse til å vise det frem til publikum. Blir litt nytt, og litt gammelt – gleder meg til å se reaksjonene!

Hva synes dere om Yngling og Yngling-publikummet?
Matilda:
De er som regel de som er mest gira og gir aller mest! Verdens beste publikum å spille for.

OMVR: Supert initiativ! Jeg får ofte høre at det er så kjedelig at man ikke kan gå på konsertene jeg har spilt fordi det er 18 og over. Så nå gleder jeg meg til å bonde litt med publikummet under 18 år også. Så big up til Parkteatret for konseptet, skulle ønske det eksisterte da jeg var yngre også!

Vi sees der! Billetter får du her (Yngling) og her (over 18).