Oppvarming med Kaja Gunnufsen

Lørdag 12. november spiller Kaja Gunnufsen to konserter på Parkteatret, først en Yngling med fri aldersgrense og så en vanlig med 18-årsgrense. Det blir supergøy! Vi har hørt masse på den nye plata «Ikke tenk på det» og kan som vanlig ikke vente til vi får besøk, så vi ba Kaja svare på noen spørsmål for å korte ned ventetiden.

I kjent konsertstil er vi nødt til å varme opp før headlineren, så…

Hvilket dyr ville du vært og hvorfor?
Ørn. På tross av at jeg har veldig høydeskrekk må det jo være fantastisk å kunne fly.

Sett tilbake i tid: hva er det flaueste du har gjort fordi du var forelsket?
I 9. klasse bestemte jeg meg for å ringe på hos han jeg var forelsket i, for å fortelle ham hva jeg følte. Da jeg kom frem til huset hans var jeg så nervøs at jeg gikk inn i garasjen for å psyke meg opp. Mens jeg stod i garasjen og øvde meg på hva jeg skulle si, kom faren kjørende hjem fra jobb. (Ås er et lite sted, og pappaen hans var en god studiekamerat av min far.) Jeg løp ut av garasjen, ringte på, han jeg var forelsket i åpnet døra og jeg fortalte han hvor forelsket jeg var samtidig som faren kom tuslende opp mot huset og sa «du får hilse hjem da, Kaja!»

skjermbilde-2016-10-27-kl-16-00-45

Hvis du måtte velge en av disse aktivitetene, ville du helst skiftet dyne- og putetrekk, eller strøket en skjorte?
Skiftet dyne- og putetrekk. Uten tvil. Jeg HATER å stryke!

Hvilken sang synges mest i dusjen?
«Walk On By» av Burt Bacharach.

Hva ville du gjort om du vant i Lotto?
Da ville jeg tatt laseroperasjon så jeg slipper å bruke kontaktlinser, og så hadde jeg dratt på ferie med samboeren og sønnen min til Argentina. Og satt resten på BSU 😀

argentina

Hvis du måtte velge, hvilken superkraft ville du hatt?
Å kunne være usynlig.

Sånn, da er vi klare for headlineren.

Hvilken var den første konserten du noensinne var på? Hvor gammel var du, hvem spilte og hva gjør at du husker den?
Jeg husker ikke akkurat hvilke konserter vi så, men da jeg var fem år var vi på Kalvøyafestivalen, og jeg husker det som en veldig stor opplevelse! Det var musikk overalt, mennesker som danset og hadde på seg flagrende klær. Jeg husker jeg trodde vi var i India.

Og hva med den første konserten du selv spilte?
Jeg var (irriterende) engasjert i alle skoleforestillinger, og har alltid likt å opptre. Men den aller første fullengdes konserten jeg spilte med kun mine egne låter var i 2009. Da var jeg 21 år og fikk lov til å sette opp en konsert på stedet jeg jobbet, Dattera til Hagen. Jeg samlet et band for anledningen og vi øvde mange måneder i forveien. Alle venner og familie kom og heiet på meg, jeg var så stolt og lykkelig da konserten var ferdig!

Hvem er din inspirasjonskilde?
Jeg vet ikke helt. Jeg finner inspirasjon i masse musikk, men har ingen bestemte inspirasjonskilder lenger. Det synes jeg i grunnen er en styrke når jeg skal lage egen musikk. Da kan man være trygg på at man ikke kopierer noe annet man allerede digger.

Hvilke artister/band hører du mest på om dagen?
Har hatt en lengre periode hvor jeg har hørt på mye hip hop og R’n’B. Blant annet Frank Ocean, Blood Orange, Solange, Hester V75, Emile The Duke, Rejjie Snow. Men jeg liker også mye annet; Vilde Tuv, Mats Wawa, Fjorden Baby, og så er jeg veldig glad i Captured Tracks-band; Mac DeMarco, DIIV, Wild Nothing m.m.

Hva kan folk forvente av Yngling-konserten din?
Jeg lover å gi alt jeg har, så forhåpentligvis blir det masse energi, masse allsang og masse kjærlighet ❤️

Hva synes du om Yngling og Yngling-publikummet?
Yngling er helt rått! Da jeg var under 18 år hadde jeg alltid lyst til å dra på konsert, men det fantes nesten aldri tilbud til oss. Jeg følte meg så undervurdert! Som om de under 18 år ikke er interessert i musikk!? Derfor synes jeg det er så kult at Parkteatret har tatt ansvar, og at de setter opp et så variert og aktuelt program. Og så har jeg høye forventninger til publikumet! Mest fordi det blant musikere går gjetord om hvor gøy det er å spille for Yngling-publikummet. At dere er så flinke til å lytte, danse, le, grine, og være 110% med!

Lyst til å være 110% med og lytte, danse, le og grine? Billetter til Yngling her og over 18 her 😀