Oppvarming med Hkeem

20. oktober spiller Hkeem dobbel konsert på Parkteatret – først en Yngling med fri alder, og så en for de over 18. Vi har tatt en prat med mannen bak sommerens store hit «Fy faen» om alt fra Google til en potensiell duett med selveste Astrid S. Og Hkeem lover SHOW:

ASL (age/sex/location)
:
– 20 år/mann/fra Groruddalen, Stovner.

Hva er det beste du vet med internett?

– At man kan se på serier gratis, og lære masse om forskjellige ting slik at man sitter igjen med masse kunnskap.

Hva var det siste du søkte opp i Google?

– Gmail.com, haha!

Tre ting du ikke kan leve uten:

– Min mobil, min familie og bankkortet mitt, of course.

Hva er din go-to karaokelåt?

– Karpe diem – «Tusen tegninger».

Hva er det flaueste du har gjort fordi du var forelsket?

– Hmmm, vanskelig spørsmål. Det flaueste jeg har gjort er kanskje å innbille meg ting som ikke hadde skjedd in real life, haha.

Hva har du ledd av i dag?

– Spørsmålene ahahahahah, liker dem, jeg!

Hvilken superkraft ville du helst hatt?

– Telepotering – lett! Jeg hadde aldri kommet for sent til ting, og jeg kunne reist til hvilket som helst land.

Hva ville du gjort om du vant i Lotto?
– Jeg hadde tatt med alle jeg var glad i til Bahamas, trust me.

Hvilken sang synger du mest i dusjen?

– Jonas Benyoub – «Youm Wara Youm»

Hvis du kunne synge en duett med hvem som helst, hvem ville det vært og hva ville tittelen blitt?

– Hadde sunget en duett med Astrid S, og tittelen hadde nok blitt «Blessed».

Hvilken var den første konserten du var på? Hvor gammel var du, hvem spilte og hva gjør at du husker den?
– 
Sånn første første ordentlige konserten jeg har vært på? Det må nok ha vært VG-lista. Jeg var nok rundt 14-15 år på den tiden, og den jeg husker best som spilte var Jason Derulo. Og det som gjør at jeg husker den må nok være alt bråket, og spesielt danse-moovesa hans. Han er en veldig dyktig entertainer som jeg har hentet inspirasjon fra.

Og hva med den første konserten du selv spilte?

– Den første konserten jeg spilte var i desember 2015. Det var et julearrangement på Antirasistisk senter. Det jeg husker best var gleden jeg fikk av å stå på en scene, og det å kunne få publikum til å juble. Det var da jeg visste og skjønte at dette var noe jeg kom til å drive med fremover.

Hvem eller hva er din største inspirasjonskilde? 

– Innen musikk er det helt klart Stormzy. Uten han hadde jeg aldri remikset en sang han hadde lagd, og han har inspirert stemmebruken min når jeg rapper og hvordan jeg skal være opptre på scenen. Han er skikkelig energisk!

Hvilken artist/band hører du mest på om dagen?
– Jeg hører veldig mye på Post Malones «Rockstar». Har blitt veldig avhengig av den sangen der.

Hva kan vi forvente av Yngling-konserten din?
– 
Dere kan forvente SHOW, svette og opplevelser dere aldri kommer til å glemme. Dere skal bli kjent med meg som person, altså hvor jeg kommer fra og når jeg startet. Og jeg skal utrykke alt dette gjennom showet. Så til alle som ikke har skaffet seg billett: BE THERE!

Hva synes du om konseptet «Yngling»?
– Synes at det er veldig bra, fordi det gir en mulighet til de som er under 18 til å oppleve forskjellige artister på Parkteatret. Det gir også oss som artister en mulighet til å ha en egen konsert på en scene som er veldig etablert her i Oslo.

Om du vil oppleve show, svette og opplevelser dere aldri kommer til å glemme, kan du skaffe deg billetter til Yngling her og 18+ her!