Oppvarming med ARY

21 år gamle ARY er klar for sin aller første headliner-turné, etter blant annet å ha spilt på Øyafestivalens nest største scene i sommer. I høst er hun aktuell med låta «The Sea», som er intromusikk til NRK-serien «Nobel». 5. november spiller hun Yngling/Øya Ung-konsert på Parkteatret, med fri aldersgrense!

I kjent konsertstil er vi nødt til å varme opp før headlineren, så…

Hvilket dyr ville du vært og hvorfor?
– Jeg ville vært en fisk av noe slag, eller en skilpadde. Det virker deilig å svømme rundt i blått vann og ikke tenke på noe særlig.

Hvilken sang synges mest i dusjen?
– I det siste har det gått mye i Highasakite.

Hva ville du gjort om du vant i Lotto?
– Jeg ville lagd en skikkelig bra musikkvideo.

Hvis du måtte velge, hvilken superkraft ville du hatt?
– Vært usynlig.

Sånn, da er vi klare for headlinerne!

Hvilken var den første konserten du noensinne var på? Hvor gammel var du, hvem spilte og hva gjør at du husker den?
– Det var Bertine Zetlitz i Trondheim. Jeg tror jeg var ni år gammel. Jeg husker ikke så mye av den annet enn at jeg følte meg veldig liten. Det var introduksjonen til en verden som var ganske annerledes enn min egen, og jeg tror jeg ble litt redd.

Og hva med den første konserten du selv spilte?
– Den var på Galleri Sult i Stavanger i 2014. Jeg varmet opp for noen venner av meg. Jeg samlet sammen et band med veldig fine folk og på to uker skrev jeg sangene og vi øvde dem inn.

Hvem er din inspirasjonskilde?
– Jeg vet ikke om det er en person som inspirerer meg, men jeg er veldig inspirert av situasjoner og sammenhenger. Jeg liker å tenke meg frem til konsepter og uvirkelige hendelser når jeg skal finne frem ting å skrive om.

Hvilken artist/band hører du mest på om dagen?
– Jeg liker godt å høre på  alt fra Björk til Dua Lipa, og i det siste har jeg hørt en del på Sufjan Stevens.

Hva kan folk forvente av Yngling-konserten din?
– Det er alltid så vanskelig å si. Jeg føler alle har så forskjellige forventninger til meg for tiden. Dette er jo min første headliner-konsert, så jeg er like spent på hva folk forventer som jeg er spent på mine egne forventninger til å være hoved-acten. Jeg syns det er skummelt og litt rart å ikke ha noen som skal spille etter meg.

Hva synes du om Yngling og Yngling-publikummet?
– Det vet jeg ikke ennå, jeg møter dem ikke før på lørdag. Men jeg gleder meg til å møte dem!

Vi gleder oss til å møte deg også, ARY! Sees på lørdag 😘
Lyst til å være med? Billetter finner du her.