Atomic Soul pres. Monday 20. february

Tycho (US)

Supp: Heathered Pearls (US)

San Fransisco-baserte Scott Hansen er kjent for sin visuelle kunst under navnet ISO50 og som soloartist. Nå får vi se ham som frontmann i elektronikatrioen Tycho. 20. februar 2017 kommer de til Parkteatret!

Tycho lager ambient og eksperimentell elektronika med temaer som nostalgi, lengsel og barndom. De fokuserer på svevende lydbilder og musikken blir ofte sammenlignet med det tidlige arbeidet til Kraftwerk, Neu!, Boards of Canada og DJ Shadow.

Tycho har ikke alltid vært en trio; Hansen var lenge kjent for sine soloprosjekter der han lagde minimalistisk og melodiøs techno. Nå har Tycho har utviklet seg fra å være Hansens soloprosjekt til et tremannsband.

Det etterlengtede tredjealbumet «Epoch» ble gitt ut i september på det Detroit-baserte plateselskapet Ghostly. «Epoch» er det siste tilskuddet til en triologi og resultatet av Hansens og Tychos utvikling gjennom de to foregående albumene «Dive» (2011) og «Awake» (2014). Sistnevnte ble Tychos gjennombrudd og ble omtalt som et av de aller beste elektronikaalbumene i 2014. Dermed har forventingene vært skyhøye til den nye plata.

«Etter å ha vært i IDM-musikklandskapet med de to forrige albumene har jeg nå endelig funnet krysningspunktet mellom den rocka og elektroniske sounden som jeg lenge har lett etter. Selv om vi føler vi lager tung og mørk musikk, blir den ofte oppfattet som lys og gledelig.» – Scott Hansen

Vi gleder oss til å se trioen fremføre de stemningsfulle låtene sine live hos oss i februar!

facebook.com/event
facebook.com/tychomusic
tychomusic.com

Heathered Pearls er Jakub Alexander, født i Polen og bosatt i Brooklyn, New York. Alexander har vært en del av musikkbransjen siden 2002, som kurator for Tychos blogg ISO50, medgrunnlegger av plateselskapet Moodgadget og A&R i Ghostly International. Han ble introdusert for ambient som barn, oppdaget techno i Detroit som tenåring, og skapte gradvis sin egen idé om sjangrene.

I 2012 skrev og utga han sitt første album. Den melodiske, loop-baserte ambient-musikken på «Loyal» ble godt mottatt, men Alexander ville videre, dratt mot dansegulvet og de oppslukende techno-miksene han fordypet seg i som barn. Med dette utgangspunktet ble den andre Heathered Pearls-plata «Body Complex» til, der «Loyal»s skitne, søvndyssende teksturer ga plass til plettfrie 4/4-rytmer, glidende toneoverganger og skimrende synthplatåer.
facebook.com/heatheredpearls

Billetter kr. 275,- + avg.

Bill.: 300,-Dørene åpner 19:00ID.: 18UTSOLGT