Slippkonsert Friday 13. march

Tommy Tokyo

På forsommeren 2014 gjorde Tommy Tokyo en utsolgt solokonsert i Halden. Det er ingen overdrivelse å si at Tommy hadde publikum i sin hule hånd, og på tampen av konserten var de så klare for å høre mer at ingen hadde innvendinger da han fortalte at han ville runde av med noen sanger på norsk. Mottakelsen sto ikke på noen måte tilbake for den som ble de engelskspråklige til del, på tross av at ingen hadde hørt dem før.

Et drøyt halvår senere foreligger Tommy Tokyos første norskspråklige album, med en tittel som kan oppfattes som en programerklæring for Tokyos kunstneriske virke. «Hev deg over det derre der» er Tommy Tokyos sjette album og det kommer ut ganske nøyaktig et år etter forgjengeren, kritikerroste «We Blister And We Bleed».

Det har aldri vært tvil om at fundamentet for Tommy Tokyos låtskriving har vært et grunnleggende humanistisk engasjement. Om noe så tydeliggjør overgangen til norske tekster denne siden ved Tommy Tokyos låtskriving. Han kaster ikke bort verken ord eller melodier på uvesentligheter. Åpningssangen på albumet, «Eventyret ute», handler om 22. juli 2011. Her får Tommy vokalhjelp av Siri Nilsen til å reflektere rundt hva som skjedde med oss den mørkeste dagen, da alt forandret seg.

«Hev deg over det derre der» er produsert av Tommy Tokyo og pianist Gøran Grini, i samarbeid med Kyrre Fritzner.

Tommy Tokyo ble oppfunnet i 2001. Året etter ga Tommy ut en selvtitulert EP, men det tok fem år til før hans første album kom ut. Først som frontfigur, låtskriver og motor i bandet Tommy Tokyo and Starving for My Gravy sperret publikum øynene opp for Tommys musikalske talent. Albumet «Smear Your Smiles Back On» ble en ubetinget suksess da det kom ut i 2008, og ble kåret til årets album av Aftenposten, Spellemann-nominert og gull-sertifisert. I 2010 kom oppfølgeren «Go Time, Showtime & Absolute War», et ambisiøst prosjekt spilt inn i Wales med stjerneprodusenten Head (PJ Harvey, Madrugada). Anmeldelsene var strålende og albumet ble også denne gangen nominert til Spellemannprisen.

facebook.com/TommyTokyoOffisiell

Billetter kr. 250 + avg.

Bill.: 275,-Dørene åpner 20:00ID.: 18Kjøp Billett