Atomic Soul pres. / Oslo Gathering - ¥€$ Album tour Friday 8. february

Tommy Cash (EE)

Tommy Cash, vår estiske favorittrapper som hypnotiserer med sine surrealistiske musikkvideoer, kommer tilbake til Norge og gjester Parkteatret fredag 8. februar!

Tomas Tammemets, bedre kjent som Tommy Cash, inspireres av Adidas, russiske tepper, ridning og Kanye West – en miks som har ført til noe helt spesielt.

Til tross for at han bare så vidt rakk å oppleve Sovjet før splittelsen i 1991, har den baltiske oppveksten preget ham. Han begynte tidlig å uttrykke seg gjennom både dans og streetart, og interessen for hiphop førte ham sakte, men sikkert mot en suksessfull rap-karriere.

Hans første singel, «Euros Dollar Yeniz», ble utgitt via en mixtape i 2014, og ble fulgt opp med et samarbeid med den russiske skurkegjengen Little Big. Det var likevel ikke før utgivelsen av «Winaloto» i 2016 at han bemerket seg for alvor. Musikksteder som Highsnobiety, NME og VICE viste plutselig interesse, samtidig som Cash mottok prisen «Video of the Year», for den hypnotiserende videoen til «Winaloto», på Estonian Music Awards samme året.

Singelen «Pussy Money Weed» fra 2018, førte til ytterligere oppmerksomhet langt utover hjemlandet, og han har nå spilt på festivaler som Sonar, Glastonbury, Electric Castle og Slottsfjell.

22. november kom låten og musikkvideoen «X-RAY» og er neste i rekken av ambisiøse prosjekter fra Tommy Cash. Låten er tatt fra hans etterlengtede debutalbum «¥€$» som blir utgitt 30. november. Låten er produsert av Danny L. Harle fra myteomspunnede PC Music, og drar Tommy langt inn i 90-tallets rave og trance. Akkompagnert med låten kommer musikkvideoen som er regissert av Tommy og Anna-Lisa Himma, som introduserer deg til en helt ny verden.

Den estiske rapperen knuser alle fordommer og grenser når det gjelder seksualitet og sjangre – vi gleder oss til han inntar Parkteatret 8. februar!

facebook.com/cashmoneytommy

facebook.com/event

Billetter kr. 270,- + avg.

Bill.: 300,-Dørene åpner 20:00ID.: 18FÅ Bill. Igjen!