YNGLING (FRI ALDER) Thursday 4. september

Thea & The Wild

Supp: Slutface

Dette er en dobbelkonsert – Thea & The Wild spiller også for publikum over 18 senere på kvelden.

Vi er ikke alene om å glede oss til debutalbumet til Thea & The Wild, som slippes på sensommeren. Dette er en albumutgivelse det har knyttet seg høye forventninger til gjennom slippet av tre glimrende radiosingler det siste året.

Thea Glenton Raknes har, trass sin unge alder, lang fartstid i norsk musikkbransje. Hun har opparbeidet seg solid erfaring både som låtskriver, tekstforfatter, frontfigur og nå også som produsent. Med prosjektet Thea & The Wild leverer hun modig popmusikk som virkelig fenger. Låtene befinner seg i et alternativt musikalsk landskap der lekne popmelodier mikses med elementer av synthpop og klassisk rock. Inspirasjonen til lydbildet kommer fra Theas kjærlighet til det organiske, med varm bass, lekne retrogitarer, analoge synther og fokus på melodi og rytmikk. Glentons særegne vokal fungerer som en ledertråd gjennom låtene, og det hele hele er lekkert produsert av Kenneth Ishak (Beeswax, Heyerdahl) og Thea selv. Ishak bidrar også som eneste musiker på albumet i tillegg til Thea.

”Låtene jeg har laget til dette albumet er poplåter sånn som jeg liker dem; med tydelige refreng og livlige melodier og rytmer. Tekstene er kanskje litt mørke, da jeg ofte skriver dem ut fra ting jeg strir med inni hodet mitt. Men dette er en skive man kan smile til, danse nedover fortauet til eller høre på høyt i bilen om sommern imens man drømmer om forelskelse eller mimrer om kjærlighetssorger”, sier Thea.

Før debutalbumet slippes, har Thea & The Wild alt spilt på festivaler som Hove og Øyafestivalen. Sistnevnte konsert ble blant annet belønnet med terningkast 5 i Aftenposten. I tillegg ble hun nylig håndplukket som oppvarmingsband på Sivert Høyems norgesturné, noe som introduserte Thea & The Wild til et stort og bredt publikum over hele landet.

Musikerne hun har med seg i bandet er Kenneth Ishak (Beezewax, Heyerdahl), Ådne Meisfjord (120 Days), Stina Moltu Marklund (Stina Stjern, Supervixen) og Joachim Amundsen Trana (Hypertext, Casiokids). I løpet av 2013 har de rukket å bli et engasjerende, samspilt og rutinert liveband og har kun høstet gode skussmål for sine konserter.

theaandthewild.com
facebook.com/thea.and.the.wild

Det Stavangerske indierockbandet Slutface er punchy, indieskranglete dirtpop. Blandingen av inntrykk fra New Wave à la The Smiths og The Cure samt moderne britisk indierock som the Wombats, The XX og Arctic Monkeys gjør at enhver angstfylt tenåring med forkjærliget for skitten pop vil kunne nikke anerkjennende når Slutface entrer scenen.

Jenta og de tre guttene skriver låter om realistisk forelskelse, 80-tallsidoler og dårlige fester akkompagnert av discobeats, skranglegitar og en mer funky bass enn deres poppunk-personlighet ville tilsagt. Bandnavnet har sitt opphav i bandets ønske om å sette kvinners posisjon i musikkindustrien på spissen, og ironisere over fokus på kvinnelige musikere som objekter fremfor artister.

facebook.com/slutfaceofficial
urort.p3.no/#!/Band/Slutface

 

Billetter kr. 100,- + avg.

Bill.: 120,-Dørene åpner 17:00ID.: Fri alder!Kjøp Billett