Øya klubbdagen / Yngling pres. Tuesday 8. august

Thea & The Wild + Sauropod + Imitating Aeroplanes

Tirsdag 8. august blir det Øya-klubbdag for både store og små musikkelskere på Parkteatret, når Thea & The Wild, Sauropod og rykende ferske Imitating Aeroplanes spiller to konserter hver – først en Yngling med fri aldersgrense, og så en for publikum over 18 år.

IMITATING AEROPLANES
Tord Øverland Knudsen (The Wombats) og Marius Drogsås Hagen (Team Me) har dannet Imitating Aeroplanes, og spiller sin debutkonsert på Parkteatret under Klubbøya! Duoen slipper sin første singel i sommer, og debutalbumet er ventet til høsten.

Barndomskompisene fra Elverum har utmerket seg som noen av Norges fremste musikere de siste årene. Tord har turnert verden rundt og gitt ut flere album med det suksessfulle britiske bandet The Wombats. Marius har på sin side hatt stor suksess med Team Me, som blant annet vant Spellemannpris for beste popgruppe i 2011, og har gjort det stort utenfor hjemlandet.

Tord og Marius beskriver det nye prosjektet som et fristed hvor de kan leke seg fritt og utfolde seg, uten å føle musikalske begrensninger. Imitating Aeroplanes ble til etter at de to bestemte seg for å dykke dypere ned i og få mer kunnskap om progmusikk. Etter å ha eksperimentert i studio det siste året, har lydbildene deres blitt inspirert av alt fra pop til prog, psykedelia og til og med techno. Nå gleder de seg til å vise frem prosjektet, og ikke minst stå på scenen under Klubbøya med fullt band.
facebook.com/imitatingaeroplanes

THEA & THE WILD
Det er umulig å ikke la seg hypnotisere av musikken til Thea & The Wild. Siden debutplata «Strangers and Lovers» ble kritikerrost over hele landet og nominert til Spellemann i 2014, har Thea markert seg som en av landets beste og mest spennende låtskrivere.

Thea lager supercatchy pop med punka attitude og perkussivt fokus, og skriver tekster som går rett i magen og blir der. Hun vokste opp i et hippiekollektiv på Grünerløkka med sin britiske mor og hennes venner, noe som har preget Theas liv, karriere og ikke minst musikksmak. Med sin spesielle stemme og melodiøse teft har Thea funnet et eget uttrykk som har imponert anmeldere i inn- og utland. På scenen har hun en tilstedeværelse det ryker av, og nå kan du endelig se henne live igjen.

Det kommende albumet har hun produsert i samarbeid med multiinstrumentalistene Cato Salsa og Børge Fjordheim, og første smakebit «Dark Horse» så dagens lys tidligere i vår.
facebook.com/thea.and.the.wild

SAUROPOD
Oslotrioen Sauropod platedebuterte endelig i fjor med «Roaring at the Storm», et album som gjenspeiler deres allerede lokalt anerkjente «Duracell-hypre»-konserter på en god måte. Den ble kalt både årets rockedebut, nykommersensasjon og andre både mer og mindre himmelfalne ting i norsk og utenlandsk presse.

Det siste året har bandet brukt på å utvide horisonten gjennom intens utenlandsturnering i en håndfull nye land, deriblant foran rett under 3000 folk i Frankrike under Transmusicales-festivalen, Eurosonic i Nederland og ikke minst mange, ofte smekkfulle klubber.

Risikoen for å snuble inn på Sauropod-konsert i Oslo har med andre ord vært minimal det siste året, men de kommer til Klubbøya og har masse ny musikk å by på, foruten sin sedvanlige smittsomme energi!
facebook.com/sauropodband

Bill. kr. 100,- +avg. / Gratis inngang med Øya festivalpass (NB: begrenset antall plasser, førstemann til mølla)
Fri aldersgrense, ingen alkoholservering.

Bill.: 120,-Dørene åpner 18:00ID.: fri alderKjøp Billett