Live Nation pres. Sunday 27. january

Cory Henry feat. Taron Lockett og Isaiah Sharkey (US)

Tidligere i år besøkte han Oslo Jazzfestival, sammen med sine Funk Apostles, og i 2017 solgte han ut Cosmopolite i Oslo. Denne januarkvelden i 2019, tar han med seg sine gode venner Isaiah Sharkey (D’Angelo, John Mayer) og Taron Lockett (Snoop Dogg, Erykah Badu, Ceelo Green, Prince) til Parkteatret. Dette blir en kveld full av gospel, souljazz, afrobeat og blues!

Tidligere ville det være naturlig å presentere Cory Henry som keyboardisten i det svært populære jazzpop-orkesteret Snarky Puppy, som siden 2012 har mottatt et par Grammy-priser, men etter noen år med iherdig turnévirksomhet kan vi trygt si at Cory Henry står stødig på egne ben.

Det hele startet i kirken, med kirkeorgel og gospel. Allerede som fireåring fikk Henry prøve seg på kirkeorgeltangentene, og som seksåring konsertdebuterte han på det legendariske Apollo Theatre i Harlem. Men, vi kan trygt si at Henry med årene har bevist at orgelet ikke bare hører hjemme i kirken: Som 19-åring ble han rekruttert til å spille med Kenny Garrett, og i tillegg til å være en del av tidligere nevnte Snarky Puppy, har han samarbeidet med blant andre The Roots, Bruce Springsteen, Yolanda Adams, Marcus Miller og P. Diddy.

Tidligere i år ga Henry ut debutalbumet «Art of Love» med The Funk Apostles, hvor han er frontmann. Her viser Henry seg også som en bemerkelsesverdig sanger og låtskriver.
«The human voice is so powerful,» sier Cory Henry. «When I’m singing, it’s like this extra way of connecting and communicating with people beyond what I can do just playing the organ. I’m able to convey these messages that are really important and meaningful to me through my words. Being front and center like this every night, it’s a challenge, but I’m up for it.»

facebook.com/coryhenrytfa
coryhenrymusic.com

Isaiah Sharkey
Sharkey ble introdusert til gitaren av sin far Michael Sharkey, og som fireåring hadde Isaiah allerede bestemt seg for å bli gitarist. Også Isaiahs inngang til musikken var gjennom kirken og gospel, og med årene skulle han også lære mer om jazz, R&B, blues, rock og funk. I en alder av 14 år ga han ut albumet «Skyliner» sammen med sin far og sine brødre. I 2009 begynte han å jobbe med D´Angelo og hans tredjealbum «Black Messiah», som vant Grammy for beste R&B-album i 2015. Isaiah har også samarbeidet med musikere som John Mayer, Paul Simon, Christopher Martin, Lupe Fiasco og Raphael Saadiq.

isaiahsharkey.com

Taron Lockett
Lockett ble tidlig oppfordret til å begynne å spille trommer, og han spilte trommer på det det var mulig å spille på. Hans første spillejobb var i kirken, hvor både moren og bestemoren var aktive i koret, og senere skulle han lære mye av sin stefar og musiker Norman Williams. I løpet av karrieren har Lockett samarbeidet med blant andre Snoop Dogg, Erykah Badu, Prince og Willie Nelson. Lockett spiller også trommer i The Funk Apostles.

Billetter kr. 320,- + avg.
Kun ståplasser.

Bill.: 350,-Dørene åpner 19:00ID.: 18UTSOLGT