Nordic Live pres. Thursday 26. september

THE NEW DEATH CULT

Supp: Navian

Ute ved frynsene av Andromeda-galaksen, våkner en ny lysets kraft i det endeløse mørke verdensrommet. De humanoide innbyggerne på den fjerne planeten Netuluna har fulgt nøye med på den døende, krigsherjede og blødende planeten Jorden i flere år, i håp om å se tegn til betydelige endringer. De har nå kommet til å innse at den ellevte time er her. I et desperat forsøk på å samle alle mennesker under oppgaven om å redde planeten og dem selv, etablerer de et nytt medium. En kraft mer potent enn noe annet i hele universet: HEAVY ROCK MUSIKK.

Et rockeband fra langt ute i verdensrommet ankommer planeten jorden i 2019, med gnistrende frisk musikk, og en viktig beskjed til menneskeheten.

De har blitt omtalt som en brilliant krysning mellom Queens of the Stone Age, Biffy Clyro og Pink Floyd; dette er et band som driver heavy-rocken fremover, perfekt tilpasset vårt århundre, samtidig som at lydbildet kan sammenlignes med de beste rockebandene fra 90-tallet.

Estetisk sett utforsker bandet det unike smeltepunktet hvor solid “ørkenrock” kolliderer med tunge riff og blir til ørekilende melodier og refrenger av kosmisk storhet. Tekstene inspirerer til sann, universal kjærlighet, og er fredfull aktivisme for en antikrig, miljøvennlig og anti-korrupsjon- bevegelse i musikk. Målet er å gjøre verden til et bedre og tryggere sted for denne og kommende generasjoner.

Visuelt sett består bandet av fire maskerte humanoide romvesener, som går under pseudonymene ALPHA (vokal + gitar), BETA (gitar), GAMMA (bass) and DELTA (trommer).

Debutalbumet deres er produsert av Stamos Koliousis (Kampfar, Keep Of Kalessin, Fight the Fight, Djerv ++), og er tatt opp i Røffsound Studios i Oslo. Kun det beste vintage-utstyret som bandet fikk tak i ble brukt under innspillingen, noe som gjør at albumet fremstår som spesielt organisk, autentisk og relevant i det store havet av heavy rock der ute.

thenewdeathcult.com
facebook.com/thenewdeathcult

Support: Navian
Instrumentaltrioen Navian bygger musikken sin på tekniske melodilinjer, store lydbilder, interessante rytmer og fete hooks. Musikken beskrives som et friskt pust og et slag i magen samtidig. De slipper sin debut EP «RESET» 19. september.

facebook.com/OfficialNavian

Bill. kr. 250,- +avg.
Kun ståplasser.
(TNDC foto: Sebastian Ludvigsen / Navian foto: Erlend Viksand)

Bill.: 280,-Dørene åpner 19:00ID.: 18Kjøp Billett