Wednesday 11. march

The Dø (F/FIN)

Supp: Ary

Den finsk/franske duoen Olivia Merilahti og Dan Levy er ute med sitt tredje studioalbum «Shake, Shook, Shaken», og returnerer i den sammenheng til Norge.

Duoen beskriver plata som et album med superhelter, med elementer av manga, humor og heltemot. Merilahti forteller at hun føler musikken går meget godt sammen med hennes finske røtter: «I Finland finnes det et uttrykk, Sisu. Det betyr kort og godt at vi ikke lar oss knekke, vi fortsetter og står på til vi kommer i mål, alltid.»

At prosessen med «Shake, Shook, Shaken» har vært krevende er det ingen tvil om. Levy forteller at de har vært nådeløse hele veien, og har måttet droppe mange potensielle låter fordi de ikke passet den endelige profilen på albumet. The Dø jobber også aller helst alene, og arbeidet med denne utgivelsen er intet unntak. De unnet seg å samarbeide med én mikser, ellers jobbet de alene i sitt 1800-tallstårn – omgjort til et splitter nytt studio.

Albumet gikk rett til topps på den franske iTunes-lista, og slippes nå i både USA og Storbritannia.

thedomusic.com
facebook.com/thedoband

21-årige Arys karriere har skutt fart siden hennes første live-opptreden på NuMusic-festivalen i 2014. I april ser hennes første singel dagens lys på det prestisjefylte elektroniske selskapet Eskimo Recordings. Ary er en nomadisk multi-instrumentalist som etter å ha lyttet til og skapt musikk alene, har funnet sitt helt eget rom. Den lokkende stemmen blomstrer mot dundrende beats og gripende synther, og med røtter på regnbueøya Trinidad trekker Ary enda et eksotisk element inn i musikken sin. Uten å ha sluppet så mye som en singel er Ary en komplett artist, som i tillegg til å skrive og fremføre sin egen musikk, er en dyktig produsent.


Billetter kr. 250,- + avg.

Bill.: 275,-Dørene åpner 20:00ID.: 18Kjøp Billett