FKP Scorpio pres. Wednesday 14. august

The Beths (NZ)

Supp: Wingdings

Newzealanderne i The Beths serverer høyenergisk gitarpop med en smart lyrisk snert på si. Det blir med andre ord god stemning på Parkteatret 14. august!

Sist vi så The Beths spilte de et helt fantastisk oppvarmingssett for Death Cab For Cutie på Sentrum Scene i februar. I tillegg til å invitere The Beths med på UK- og Europaturneen sin, tvitret Death Cab også om hvor «ridiculously catchy» den nye plata til The Beths er. Om ikke det er et kvalitetsstempel så vet ikke vi.

Bandets fire medlemmer studerte jazz sammen ved University of Auckland, hvor de etter hvert så sitt kall i å utforske lydbilder innen pop og rock som preget ungdommen deres. Og flaks er dét! Debut-EPen «Warm Blood» fra 2016, renner over av eksplosive gitarriff og smittsomme indie-rock hooks. Med vokalharmonier som drar assosiasjonene over til de beste poplåtene fra 60-tallet, og med catchy singler som «Whatever» og «Idea/Intent», er det ikke rart at hjemlandets musikkpresse lesset på med varme anmeldelser.

Albumet «Future Me Hates Me» ble sluppet på Carpark Records i august i fjor, og 2019 ser nå ut til å bli et fantastisk år for The Beths.

«The debut from Auckland indie rockers is just really impressive—hook-filled songs filled with energy and attitude, written with depth and played masterfully.» – Pitchfork om «Future Me Hates Me» (7.9)

Allerede etablert som et populært liveband i både Australia og New Zealands, står når USA og Europa for deres (turné)føtter. Liker du Sleater-Kinney eller Best Coast bør du spisse ørene, for da er sjansen stor for at The Beths er nettopp for deg.

thebeths.com
facebook.com/thebethsnz

Wingdings er lyden av ☞︎◆︎■︎ ❍︎◆︎⬧︎♓︎♍︎.
Hva det betyr er du nesten nødt til å høre selv. Det man kan si er at den eksperimentelle power-trioen oser av musikalsk overskudd. Elementer fra psych, orientalsk tonespråk, tilbakelent slacker-rock og kreativ (men aldri utilgjengelig) låtskriving, gjør Wingdings til et av de mest spennende bandene i Oslo om dagen. Tenk Pom Poko i et boblebad sammen med pedalbrettet til Mac Demarco; noe er nødt til å ta fyr.

Låta «Two Sided Ways» har av P3 blitt beskrevet som soundracket for å tusle alene inn i solnedgangen. Til høsten slippes deres debut-EP på Rohdos Records.

facebook.com/Wingdings.the.band

Bill. kr. 200,- +avg.
Kun ståplasser.

Bill.: 225,-Dørene åpner 19:00ID.: 18Kjøp Billett