Sunday Digestive Sunday 2. april

Svalestup

Svalestup er en trio med base i Oslo. Bandet jakter fine melodier, de råe riffene og de rette rytmene, i skjæringspunktet mellom pop, indie og garagerock. Låtene til Svalestup er inspirert av lyse netter i nord og mørke netter i hovedstaden. Nostalgien sitter løst, både i tekstmateriale og i musikalske stikk til fortiden, men det er likevel herlig friskt og akkurat passe skranglete.

Debutsingelen «Kjærlighet og tvil» kom ut forsommeren 2016, og rakk å tonesette et knippe badeturer, forelskelser og nattlige sykkelturer hjem i løpet av sommeren. Badekaret.net skrev dette om Svalestups første låt: «‘Kjærlighet og tvil’ er en skranglete poplåt, tenk eldre Vampire Weekend-riff med garasjerock-inspirasjon rett fra 60-tallet, legg på litt nord-norsk vokal på toppen og voilà! Av en eller annen grunn synes jeg trioens debutsingel kunne passe fint som soundtrack til Lars Saabye Christensens fantastiske ‘Beatles’.»

«Kjærlighet og tvil» ble lista på NRK P13 og anbefalt av Urørt-redaksjonen. Utgivelsen var det første omverden fikk høre fra Svalestup. Siden har gutta trukket tilbake til øvingslokale og studio, for å videreutvikle sound og spille inn nytt materiale. I tillegg har de de spilt et knippe konserter i blant annet Trondheim, Bodø og Oslo. I 2017 gir bandet ut ny musikk, først ut er singelen «Alt du treng», som gis ut på labelet Audun & Thomas i februar.

facebook.com/svalestup

Billetter selges i døra
Inngang via Parkteatret Bar

Bill.: 100,-Dørene åpner 19:30ID.: 20