FKP Scorpio pres. Tuesday 11. june

Stephen Malkmus & the Jicks (US)

Supp: INGO

I 2018 slapp Pavement-legenden Stephen Malkmus & The Jicks albumet «Sparkle Hard» til strålende kritikker. Nå legger de ut på turné og kommer endelig tilbake til Oslo og Parkteatret!

«Sparkle Hard», med slippet av singelen «Middle America» i forkant, er det første av ny musikk vi hører fra Malkmus & co siden 2014. På «Middle America» benytter Malkmus seg av sin teft for vittige ordspill for å skape en ode til alle verdens utenforstående og underdogs, og dedikerer sine bittersøte, oppmuntrende ord til dem. Få andre enn Stephen Malkmus & The Jicks klarer å lage en perfekt tre-minutter-og-tretti-sekunder lang country-flørtende perle som denne, om livets små og store spørsmål.

P3.no la straks sin elsk på «Middle America», og beskrev den som «melodisk, tilbakelent og finfin indie rock», og la den til på sin liste over låtene de synes er ‘Best Akkurat Nå’. David Jønsson hos Deichmans Musikkblogg stemte i: «Første livstegn siden det uhyre sterke albumet «Wig Out at Jagbags». Ikke overraskende er det en lakonisk og jordnær truddelutt, med Malkmus’ signatur gitartone i fokus. Fint å ha deg tilbake!»

Malkmus er kjent for de fleste som tidligere vokalist og gitarist i Pavement, og har gitt ut musikk som frontmann i bandet The Jicks siden 2001.

Pitchfork ga «Sparkle Hard» 8 av 10 og skrev: «On his fetching seventh solo album, the witty and digressive songwriting of Stephen Malkmus becomes newly and delightfully grounded in the present day.»

stephenmalkmus.com
facebook.com/Stephen-Malkmus-The-Jicks

INGO er en riffbasert indierockartist- og låtskriver fra Norge og Island. Med sitt firemannsband krysses rebelrock og new-grunge, og de har som visjon å hevde seg blant de beste live-opptredenene i bransjen. Stilen er fryktløs og energisk, samt reflektert og vakker. Med tidløse tekster og fengende melodier, gir INGO et nytt preg på hitrock-sjangeren, underbygget av en rå, gripende vokal.

Debutsingelen «Sir Yes Sir» ble gitt ut 15. mars 2019, og vakte oppsikt i både britisk radio og magasiner. Den neste singelen «Clockwork Toy» ble sluppet 3. mai og har fått oppmerksomhet i både USA og England.

facebook.com/armanningo
spotify.com/INGO

Bill. kr. 375,- +avg.
Kun ståplasser.
(Foto Stephen Malkmus: James Rexroad / Foto INGO: Stian Werme)

Bill.: 405,-Dørene åpner 19:00ID.: 18Kjøp Billett