Øyafestivalen Klubbdagen Tuesday 7. august

Spielbergs + Hilma Nikolaisen + Insomniac Bears

7. august går startskuddet for Øyafestivalen 2018, og vi er stolte over å kunne presentere Spielbergs, Hilma Nikolaisen og Insomniac Bears på Parkteatret. Artistene spiller to konserter på Parkteatret denne kvelden, først en Yngling med fri alder og så en for de over 18.

Tider for kvelden:
21:30 Hilma Nikolaisen
22:15 Spielbergs
23:00 Insomniac Bears

Spielbergs er tre erfarne indiehuer fra Oslos undergrunn som slår seg løs med gitarbasert indierock! Et friskt pust inn i norsk musikkliv inspirert av band som Japandroids, …And You Will Know Us By The Trail Of Dead og Fireside.

2018 har vært et spennende år for Spielbergs med konserter under årets By:larm, signering av internasjonal platekontrakt med det helt ferske plateselskapet By The Time It Gets Dark, og EP-utgivelse i april («Distant Star»). Debutalbumet kan ventes i september/oktober, og det vil fram til den tid komme flere drypp i form av singler.

Bandets medlemmer er veteraner i Oslos undergrunnsscene, der de har spilt en viktig rolle i band som Team Me, Lukestar, Accidents Never Happen, Magnus Moriarty, Truls & The Trees og Call Vega.

facebook.com/spielbergs

Hilma Nikolaisen tok Norge med storm da hun slapp sitt debutalbum «Puzzler» i 2016. Nå er hun snart tilbake med ny musikk!
Spellemannsnominerte «Puzzler» har siden utgivelsen bergtatt Norske anmeldere, imponert internasjonale magasiner som Uncut, Shindig! og The Independent, og spredd seg som ild i tørt gress hos musikkelskere over hele verden.

Hilma Nikolaisen er for mange også kjent fra bandene The Loch Ness Mouse, Umbrella og Serena-Maneesh, et av norsk musikks mest innflytelsesrike band det siste tiåret. Årene i Serena-Maneesh har lekket noe inn i uttrykket: 

En sans for sonisk variasjon, detalj og rikdom i stemning, med mørkt og lyst balansert opp mot hverandre. Men dette er på hennes premisser. Den unike vokalen og styrken i låtene er hennes egen, og uttrykket er overraskende, velutviklet og ambisiøs popmusikk.

facebook.com/hilma.nikolaisen


Insomniac Bears er en ny gruppe som fordyper seg i et rikt lydbilde av retrofuturistiske synther og energisk vokalføring som får sjangergrensene til å forsvinne. Forvent et spennende uttrykk pakket inn i 80-talls tilbehør med ektefølt låtskriving som snakker nåtidens språk. Her fusjoneres de tydlige signaturerene vi kjenner fra tidligere favoritter, og etablerer felles grunn og en ny retning. Uttrykket er formet i full musikalsk frihet og kan best beskrives som overskudds-indie eller artpop med en folky vibb og skandinavisk kjøl.

Besetningen består av tidligere Rumble in Rhodos-vokalist Thomas Bratlie Haugland, Team Me-sjefen Marius Drogsås Hagen, multiinstrumentalist Marius Ergo (Lukestar, Snöras, Kaospilot+++) og undergrunnsveteranen Magnus Moriarty. De har også med seg rytmevirtousen Axel Skalstad på trommer.

facebook.com/insomniacbears

Billetter kr. 200,- + avg.
Gratis inngang med Øya festivalpass.

Bill.: 220,-Dørene åpner 21:00ID.: 18Kjøp Billett