Time Out Agency pres. Thursday 14. november

Skambankt «Unplugged»

Mange forbinder nok Skambankt med massive gitarvegger, heftige trommer, energisk rock, punk og hardrock. Det er ganske naturlig å tenke det. Men bak denne deilige massive veggen av lyd befinner det seg låter. Sterke melodier og sterke tekster. Dette kommer enda tydeligere frem når bandet skrur av forsterkerne og erstatter elektriske instrumenter med akustiske. De fleste låtene er i utgangspunktet laget med hjelp av en kassegitar, så veien til et mer åpent, dynamisk og akustisk uttrykk er ikke så lang som en kanskje skulle ha trodd.

Inspirert av 90-tallets «Unplugged»-serie på MTV, tar Skambankt i 2019 et langt skritt til siden og tilnærmer seg gammelt og nytt låtmateriale på en annerledes måte. Bandet kaller det selv et sideprosjekt, der de får utforske et sound og en type musikk de selv kun har hørt på, men aldri spilt.

I løpet av høsten kommer det i denne forbindelse et nytt album, og det vil derfor naturligvis bli satt opp en liten turné der folk vil få mulighet til å ta del i en helt motsatt Skambankt-opplevelse.

«Det har vært utrolig givende og utfordrende å angripe låtene våre på denne måten. Vi har i tillegg for første gang fått oppleve hvordan de som driver med rolig musikk har det på konsert. Ganske behagelig når du er vant til at det er en fysisk greie. Vi ser frem til en musikalsk «Sabbatshøst», før vi begynner å jobbe med det neste rockealbumet vårt.» – Terje Winterstø Røthing

skambankt.com

facebook.com/skambankt

Bill. kr. 325,- +avg.
Kun ståplasser.
(Foto: Eirik Halvorsen)

Bill.: 355,-Dørene åpner 19:00ID.: 18FÅ Bill. Igjen!