PiP Natt Thursday 13. june

Silver Lining + Malin Pettersen + Bendik Brænne

Når PiPfest stenger dørene i Sofienbergparken etter første festivaldag, inviterer Parkteatret til Americana-kveld, med noen av de mest spennende navnene innen sjangeren: Bendik Brænne, Malin Pettersen og Silver Lining. Velkommen!

Bendik Brænne
Med det Spellemannvinnende debutalbumet «How To Fake it In America», gikk Bendik Brænne fra å være en anerkjent studiomusiker, til å etablere seg som en av landets mest spennende nye soloartister. Albumet var i tillegg til å vinne Spellemannpris, også nominert til Bendiksenprisen, og den hadde flere singler listet på norsk radio. Oppfølgeren «Do you know who I think I am» ble også nominert til Spellemann året etter, og singelen «Down the line» ble spilt mye på NRK P1.

For et drøyt år siden var Bendik Brænne igjen aktuell med «The last great country swindle», produsert sammen med alt-country-stjerna Daniel Romano, og høsten 2018 slapp han sitt fjerde album, «Benedictionary». Disse to albumene viser to sider av Bendiks musikalske virke: Der den ene oser energi, backet av surf-punk-mariachi bandet Los Plantronics, er den andre stillferdig og følsomt spilt inn av Bendik selv, alene i sin egen stue. Felles for disse platene er den mengden med ros de har fått fra musikkanmeldere.

«The Last County Swindle» stakk av med Spellemannspris, og «Benedictionary» toppet flere lister over fjorårets beste norske utgivelser!

facebook.com/bbraenne
spotify.com/BendikBrænne

Malin Pettersen
Siden slippet av sin første soloplate for under et år siden, har Malin Pettersen rukket å vinne Spellemannpris for debutplata, bli nominert til musikkpris i USA, bli finalist i International Songwriting Competition, spille på By:Larm og spille inn ny musikk.

Nå ligger turnering på agendaen for sommeren, og den første festivalen som ble booket for sesongen var Vinjerock (de booket henne på flekken første gang de hørte henne live). Flere festivaler følger, etterfulgt av høstturné og deretter ny USA-tur.

Ting er i ferd med å skje og det er ingen grunn til å ikke merke seg navnet Malin Pettersen. Verdt å følge med på, men mest av alt – verdt å høre. At hun har med seg et helt kick ass band, er også 100% verdt å nevne.

facebook.com/MalinPettersenOfficial
spotify.com/MalinPettersen

Silver Lining
Silver Lining har tatt den norske americana-scenen (”norwegicana-scenen”) med storm de siste to årene. Først med EP-en «I’ll Be Waiting for You (In the Grey)» og sommeren 2018 med debutalbumet «Heart and Mind Alike,» som ble hyllet av en samlet musikkpresse. Silver Linings egenartede, folksy og harmonibaserte americana, har blitt strømmet i milliontall og har nådd langt utover Norges landegrenser.

Medlemmene i Silver Lining møttes via en gjensidig kjærlighet til Gillian Welch og David Rawlings på en tributekveld til forbildene. Det viste seg kjapt at stemmene til Stine Andreassen og Live Miranda Solberg (kjent fra henholdsvis The Northern Belle og Louien) kledde hverandre usedvanlig godt, og var i stand til å skape vidunderlige harmonier sammen. Harmoniene er ikke det eneste som er vakkert: Kvartetten spiller på mange strenger (pun intended) – akustiske og elektriske gitarer, dobro og pedal steel skaper et folky lydbilde der spesielt strengehelt Bjørnar Brandseth briljerer i sin allsidighet. Halvor Falck Johansen bidrar også med egne låter og gitar, med en stemme som kan minne om Dylan eller Townes i sine yngre dager.

I tillegg til nevnte Welch, trekker bandet inspirasjon fra artister som Union Station, Joan Shelley, Milk Carton Kids, Joni Mitchell og Laura Marling. I tillegg til Louien og The Northern Belle, har medlemmene i Silver Lining spilt og samarbeidet med navn som Darling West, Torgeir Waldemar, Dig Deeper og The Humble Servants.

facebook.com/silverliningnorway
spotify.com/SilverLining

Billetter kr. 220,- + avg. / 170,- (PiP rabatt) for de med festivalpass / torsdagspass.
Kun ståplasser.

Bill.: 245,- / 195,-Dørene åpner 22:00ID.: 20Kjøp Billett