Live Nation pres. Sunday 10. march

Saba (US)

Supp: Safario

Tahj Chandler, bedre kjent som Saba, vokste opp i en musikalsk familie til lyden av soul, R&B og jazz. Han begynte å spille piano i en alder av syv, og som niåring bygde han sitt eget studio i sine besteforeldres kjeller. Allerede da visste han at det var musikk han skulle drive med, men det var imidlertid først da han hørte legendariske Bone Thugs-n-Harmony at han fant sin sanne musikalske nisje.

Det skulle være open-mic-kveldene hos YouthMedia Center og Young Chicago Authors som ga Saba selvtillit til å stå på scenen. I dag har musikeren utviklet en sound som appellerer både til old school hiphop-tilhengere og til en ny generasjon rap-fans.

I 2012 ga Saba ut mixtapen «GETCOMFORTable», som viser en katalog av unge Chicago-talenter som Thelonius Martin, DJ Such N Such, Ikon og selvsagt Saba selv. I 2014 fulgte «Comfort Zone», et selvbiografisk og reflekterende album, hvor vi blir tatt med til den kulturelt rike, men urolige byen Saba vokste opp i. Albumet, som også er inspirert av farens neo-soul-plater, ble møtt med entusiasme og ros fra kritikerne.

I 2015 kunne vi høre Saba som featuring-artist på flere sanger, deriblant Chance sin «Angels», Jenkins «Slumber» og Odd Couples «What Kings Do». Deretter kom «Temporary», feat. Tink, kanskje et av de mest kommersielle lydsporene vi har hørt fra rapperen så langt. Videre fulgte studioalbumet «Bucket List Project», med artister som Noname og Twista.

«Care for Me», rapperens siste utgivelse, er et vakkert og nærmest meditativt album, hvor tekstene dreier seg rundt Sabas fetter og mentor, som i fjor ble knivstukket og drept, depresjon og det å føle seg utelatt. Kritikerne har uttalt at dette er historiefortelling på sitt beste.

sabapivot.com
facebook.com/sabapivot

Det unge multitalentet Safario har på veldig kort tid bemerket seg som en av Norges heteste hip hop-talenter. 7. desember 2018 slapp Safario sin debut EP, «Kapiskate», som fikk fem stjerner fra Gaffa og Subjekt, og som ble hyllet av Lyrical Lemonade. Hele EPen er produsert, skrevet og mixet av Safario. Musikken er full av positivitet og energi som vil dra deg øyeblikkelig inn i Safarios univers.

Safario sin reise startet da han produserte, mixet og spilte inn sin første singel «Feeling Good!» fra gutterommet sitt i Holmestrand. Sangen gikk rett på viral-listene i Norge, og dette viste seg å være begynnelsen på noe helt spesielt. Uten støtte for promo, management eller label har Safario sluppet to ytterligere singler. I dag har musikken hans klart å samle inn over 600.000 avspillinger på Spotify alene.

Safario har etablert som uforglemmelig live-artist. Hans aller første soloshow var da han varmet opp for Arif og Unge Ferrari under deres utsolgte konsert i Oslo Spektrum 2. desember 2017. Dette viste seg å være begynnelsen på noe spesielt. Gjennom 2018 har han spilt uttalige konserter rundt om i hele Norge, og han har varmet opp for artister som Kjartan Lauritzen, Scarlxrd, Duckwrth og Rejjie Snow.

Safario sitt energiske liveshow er fylt med unik energi man sjelden har sett maken til i Norge.

facebook.com/safatooturnt

Billetter kr. 260,- + avg.
Kun ståplasser.

Bill.: 290,-Dørene åpner 19:00ID.: 18Kjøp Billett