Jubileumsturné Friday 20. january

Razika 10 år!

Supp: 9 grader nord

Razika er ikke så gamle, men likevel føles det som om de har vært her for alltid. De fire jentene fra Møhlenpris var bare 15 år da de begynte å spille sammen, og nå har de holdt sammen i 10 år. Det skal feires med en omfattende norgesturné, og 20. januar 2017 spiller de ikke bare én, men to konserter på Parkteatret, først en Yngling med fri aldersgrense, og deretter konsert med 18-årsgrense.

Les vårt intervju med Razika her

Alle som har opplevd en konsert med Razika, vet at det er en fest! Med hitsingler i fleng, byr de på alt fra bittervakre «Vondt i hjertet» fra deres første album, til den nyeste platens maktdemonstrasjon «Faen ta deg». Alt blir servert med Razikas signaturlydbilde, en herlig blanding av indiepop med forfriskende elementer av ska.

Razika har akkurat vært i Berlin for å spille inn ny musikk og nylig slapp de singelen «Se deg ikke tilbake». Låten handler om Sylvi Listhaug og Norges håndtering av flyktningkrisen. «Kjære Norge – hvor hardt må hjertene slå?» synger Marie Amdam, på et lydteppe i klassisk Razika-stil med blåsere og handclaps. Låten finner du her.

Razika har gjennom hundrevis av konserter blitt et av Norges beste liveband og finspisset sin blanding av ska, pop og indie. I år slipper de ny plate.

facebook.com/event
facebook.com/Razika
razika.no

9 grader nord
9 grader nord for ekvator finner vi byen Jaffna på øya Sri Lanka, hvor halvparten av medlemmene i 9 grader nord stammer fra. Med instrumenter som bambusfløyte og cajon vil de ta publikum med på en musikalsk reise nærmere instinktene.

Bandmedlemmene opptrådte sammen for første gang våren 2015 på Festspillenes mest fargerike scene, RIFF, men bandet ble ikke startet før tidlig i 2016. Siden har de spilt på flere av klubbscenene i Bergen, og har også rukket å nå ut til et publikum utenfor hjembyen med konserter i Oslo, Stavanger og Göteborg.

Sammen spiller kvartetten det som ofte kategoriseres som «verdensmusikk», selv om musikken byr på en blanding av en rekke ulike sjangre, som baila, flamenco, karnatisk og jazz. Selv beskriver de musikken som energisk, mystisk, og rytmisk, og klassifiserer den som etnisk progressiv. Visjonen er å utfordre publikums musikalske kosthold ved å servere disse fremmede tonene. I år er de å finne på by:Larm, Bergenfest, og Vinjerock.
facebook.com/9gradernord
soundcloud.com/9gradernord

Billetter kr. 230,- + avg.

Bill.: 250,-Dørene åpner 21:00ID.: 18UTSOLGT