Parkteatret 15 år // Bestillingsverk kuratert av Erlend Mokkelbost Monday 18. september

Pekula vol. 1: «Arp»

Pekula er navnet på det nye plateselskapet til Erlend Mokkelbost (Montée, JR Ewing) og Jansen Plateproduksjon. Det er også navnet på et helt nytt konsertbasert bandkonsept, der stilarter, musikere og tematikk forandrer seg fra utgave til utgave. Første opptreden blir under Parkteatrets 15-årsjubileum, der et band bestående av 50% kvinner og 50% menn skal urfremføre bestillingsverket «Arp». Musikerne vil være anonymiserte under fremførelsen.

– Gjennom mange år som musiker og produsent har jeg funnet styrken som ligger i ordentlig nære samarbeid med musikere. Det er ingenting som er mer gøy enn å skape et rom hvor alle føler seg frie og utfordrer hverandre, sier Mokkelbost i en uttalelse.

– Da Parkteatret ba om et bestillingsverk, hadde jeg null lyst til at dette skulle bli min musikk. Til det er jeg omringet av altfor mange rå musikere og låtskrivere. Men problemet med å ramse opp flinke folk, er ballasten som følger med: At publikums bånd til musikerne blir for sterkt, og man forventer et spesifikt sound. Jeg tror på styrken i å anonymisere, både i forkant av konserten og på scenen under fremførelsen. Kombinasjonen av noen enkle føringer fra meg og musikernes vanvittige gir har vært veldig fruktbar, og jeg tror dette blir rått, ikke minst for publikum.

Bestillingsverket er resultat av et tett musikalsk samarbeid som har foregått over flere måneder, som vil være første utgave i en fremtidig lang rekke av konserter under navnet Pekula, hvor man stadig skifter besetning, uttrykk og estetikk. Det høres kanskje stivt ut, men ut fra smakebitene vi har hørt, er det ingen grunn til bekymring.

facebook.com/event

Bill. kr. 200,- +avg.
Dørene åpner kl. 19.00, konsertstart kl. 20.00

Bill.: 220,-Dørene åpner 19:00ID.: 18Kjøp Billett