Tuesday 16. december

Owen Pallett (CAN)

Supp: Foxes in Fiction (CAN)

Da Owen Pallett i 2010 ga ut albumet «Heartland», var det hans første under eget navn. Tidligere hadde han gjort seg kjent under Final Fantasy-aliaset, et navn han forlot på grunn av videospill-assosiasjonene. I kjølvannet av «Heartland» reiste Pallett land og strand rundt, og det var dette året han også spilte for et fullsatt John Dee i Oslo.

Rett før sommeren ble han igjen albumaktuell, denne gang med «In Conflict». Dette er en mindre fantasy-inspirert og mer personlig plate; et resultat av ustoppelig nedskribling av egne historier og livssituasjoner som senere er jobbet ut til ferdige låter. Legenden Brian Eno deltar forøvrig på plata (!), som Pitchfork ga 8/10 og omtalte som «a fantastic argument for Pallett’s virtues as a pure pop singer».

Mellom sine egne utgivelser har Owen Pallett lenge vært ettertraktet blant andre artister, og i flere år har han turnert fast med Arcade Fire. Hans strengeferdigheter har også blitt benyttet i studio av storheter som REM, Pet Shop Boys og Franz Ferdinand.

Det er en helt unik og eksepsjonell artist som kommer tilbake til Oslo etter fire år.

owenpalletteternal.com
facebook.com/owenpalletteternal

Foxes in Fiction er Warren Hildebrand, en eksperimentell pop- og ambientmusiker fra Toronto, som nå holder til i New York. Tidligere i år ga han ut albumet «Ontario Gothic» hvor han blant annet har fått med seg Owen Pallett til å skrive strykearrangementene. Foxes in Fiction var med som support på store deler av Pallett sin USA-turne i høst, og nå har han også invitert med seg trioen som sitt åpningsband på europakonsertene. Det ryktes at Owen pleier å operere som et fjerde medlem når Foxes in Fiction spiller konserter, så her er det bare å ta turen tidlig!

foxesinfiction.ca
facebook.com/foxesinfiction

Billetter kr. 240,- + avg.

Bill.: 260,-Dørene åpner 20:00ID.: 18Kjøp Billett