Nordic Live pres. Friday 20. april

Ondt Blod

Supp: Beaten To Death + KLISH

Med bare debutalbumet «Finnmark» og noen EPer bak seg, har Ondt Blod vært listet med fem låter på NRK P3, nominert til Årets nykommer i Spellemann 2016 og bygd en stor fanskare. De er allerede utnevnt til Nord-Norges stolthet, og nå gleder bandet seg til å kolonisere resten av Norge, når de våren 2018 tar sin nye skive ut på veien.

9. mars er Ondt Blod tilbake med sitt andre album, «Natur», på plateselskapet Fysisk Format. «Natur» er nordnorsk punkrock med samiske røtter, hvor hardcore og metall møter frekk frihetsrock; bjørnen møter «Pet Sounds».

Spilt inn i 2017, hundre år etter det første samiske folkemøtet, er «Natur» et samisk skrik fra kolonien, et kamprop mot en fortsatt pågående fornorsking og kolonisering. ”«Natur» hyller menneskenaturens flere sider. Fest og champagne møter gift og jævelskap; infernalsk riffing forent med de mest fengende refrengene i Norden siden ABBA. Ondt Blod viser med «Natur» at de er en kraft som ikke kan stoppes. Musikk-Norge burde feste bardunene.

«Natur» er spilt inn i Caliban og Cantus studio i Oslo og produsert av Yngve Andersen fra Blood Command, med hjelp fra teknikerne Ruben Willem (kjent fra artrock-/nekropunklegendene i Haust) og Simon Jackman. Jackman har også mikset utgivelsen. Plata gjestes av Lauritz Lyster Skeidsvold, som trakterer en frekk yachtsaksofon på «Storma». Den samiske popstjerna Ella Marie Hætta Isaksen fra elektropopgruppa ISÁK bidrar også, blant annet i joikeduett på avslutningssporet «Giron».

facebook.com/ondtblodband
ondtblod.com

Special guests: Beaten To Death + KLISH
Oslo-bandet Beaten To Death består av medlemmer fra blant annet Tsjuder, Insense og She Said Destroy. De har gitt ut tre skiver og en live-DVD siden oppstarten i 2010, og nytt album slippes senere i år.

Bandet har sitt utgangspunkt i grindcore, men legger til og trekker fra såpass raust at det ikke nødvendigvis kan puttes i samme bås som Napalm Death og Pig Destroyer. Klassisk skriking, vrengbass og blasting er det mer enn nok av, men også overraskende melodiøse gitarlinjer og ikke så rent lite groovy partier.

Konsertene er alltid en sann fest av brutal energi og sjangermessig frihet. Beaten To Death har høstet mye ros fra både inn- og utland.

facebook.com/beatentodeath

KLISH er av ytterst få nordnorske rappere. Etter debuten «Bestandig» i 2013 har han sluppet idiotisk mye musikk og spilt på hvert minste sted som har villet slippe ham inn. Han er frempå til å være introvert, og blander gjennomarbeidet og tidvis smarttekst forfatteri med drugged out og cloudy deppiser. 2018 blir et år stappfullt av KLISH-utgivelser.

facebook.com/klishNGAF

Bill. kr. 230,- +avg.

Bill.: 250,-Dørene åpner 20:00ID.: 18Kjøp Billett