Ramble On pres. Friday 15. january

Ole Børud

Vi lever i en tid hvor den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs vestkystpop (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers), også kjent som «yacht rock», har fått en voldsom renessanse blant unge musikkfans. Men ikke alle har fått med seg at en av verdens fremste utøvere av denne musikkformen i dag er norsk! I januar spiller vestkystpopens fremste norske ambassadør, Ole Børud, på Parkteatret.

Ikke misforstå: Ole Børud er langt fra noen skjult skatt eller ignorert musiker. Søk på navnet på YouTube, og du vil finne drøssevis av videoer hvor håpefulle musikanter verden rundt forsøker å bryne sine ferdigheter på komposisjoner fra hans to foregående album. De siste par albumene har solgt oppunder ti tusen fysiske eksemplarer i Skandinavia og Japan – mildt sagt respektable tall i dagens digitale virkelighet.

Det nyeste, «Stepping Up», tar opp tråden der «Keep Movin» (2011) slapp den sist, med låter som er skolebokeksempler på sømløs låtskriving i Becker/Fagen-tradisjonen. Samtidig er de organiske riffene fra Børud og hans band om mulig enda mer presise denne runden – vis oss det europeiske funkbandet som kan konkurrere med en groove som «Turn Me Around». Og hvor er den skandinaviske soulvokalisten som kan touche temperamentet i «Think Twice»?

Som andregenerasjons medlem i Børud-familien, en musikalsk institusjon i seg selv, har Ole Børud vært profesjonell musiker siden han var 16, men i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben. Først i familiens egne band (gospelprosjektet Arnold B. Family er kanskje særlig relevant i denne settingen), så noen år som metalmusiker – ikke minst i gruppen Extol, som skapte engasjement verden over med sitt crowdfundede comeback i 2013. Som gitarist og arrangør tilhører han eliten av landets live- og sessionmusikere, med samarbeid med artister som Torun Eriksen, Sofian og Oslo Gospel Choir. Live har han delt scene med Andrae Crouch, varmet opp for Kirk Franklin i Globen, spilt på Cotton Club i Tokyo og vært gjest med Santa Fe And The City Horns i Las Vegas.

Vi gleder oss til å se ham på Parkteatret for første gang. Kjenn din besøkelsestid!

facebook.com/oleborudmusic

Billetter kr. 250,- + avg.

Bill.: 275,-Dørene åpner 20:00ID.: 18Kjøp Billett