Radar Booking & Nordvis pres. Saturday 21. september

Nordvis Høstfest

Det lapplandske plateselskapet Nordvis følger opp suksessen fra 2017, og inviterer igjen gamle og nye venner til høstfest, lørdag 21. september.

Også denne gangen vil gildet foregå på Parkteatret Scene. Platedirektør Andreas Pettersson har gravd dypt i linskapet, og det er duket for fire bordsetninger med både svenske og norske musikalske retter av ypperste mørke klasse. Det blir sjangeroverskridende melankolsk, atmosfærisk, folkloristisk, ambient og progressivt, med dype røtter i svartmetall og naturmystikk, og med en dessert som utvilsomt vil gi gåsehuden gåsehud. Nordvis høstfest er en hymne til skumringen, til det lyset som ikke når oss mer, men som igjen vil gjenoppstå og skinne i verdensaltets tempel.

Bhleg (SE)
Den västergötiske duoen Bhleg, med røtter i folk og svartmetall, lar seg inspirere av naturen, og søker gjennom sin musikk tilbake til menneskets opprinnelige kontakt med verdensaltets mystikk og trøst. Jordbunden og soldyrkende lager de musikk som er mørk og tung som skogbunnens muld, men som samtidig skinner som duggvått løvverk en solskinnsdag. Andreskiva, den kritikerroste Solarmegin, kom i 2018, og konserten på Nordvis høstfest er deres andre siden oppstarten i 2013. Som gjestemusikere stiller flere kjenninger fra Nordvis-familien.
facebook.com/bhlegofficial
spotify.com/bhleg

Vemod
Mens vi utålmodig venter på at oppfølgeren til 2012-utgivelsen Venter på stormene selvoppfyllende skal rive tak i oss og igjen føre oss inn i Vemods naturnære, drømmende, introspektive, og abstrakte forening av mørk eterisk svartmetall og atmosfæriske ambiente lydlandskaper, så vil trøndernes bebudelse om å gjeste Nordvis høstfest komme som en kjærkommen trøst. Vemod er i stadig og nysgjerrig musikalsk utvikling, gravende i dypet av menneskesinnet for å avdekke dets indre vekst og utfordringer, kjærlighet og tap. Hvordan skal man skal leve gjennom opprivende forandring, og finne håp og mening i spennet mellom liv og død? Stemning sitter alltid i høysetet, og er hovedfokus både live og på plate. Vemod er derfor svært kresne på hvor og i hvilket selskap de opptrer. Sist Oslo-publikummet kunne oppleve dem var under Inferno Metal Festival i 2014. Dette blir en opplevelse av de helt sjeldne.
facebook.com/vemodmusic
spotify.com/vemod

Forndom (SE)
Det sørlige Sveriges kultur og atmosfæriske landskap står sentralt Forndoms musikalske univers. Nå sist med den kritikerroste utgivelsen Dauðra Dura fra 2016. Vest for de store innsjøene ligger Södermanlands sletter, med runesteiner, gravhauger, mørke skoger og kystkultur. Gjennom lyden av ambiente kor, folketoner, og lyrikk, blir man med Ludwig Swärd på en reise tilbake til den norrøne religionen og folklorens forgangne verden, på søken etter tapt visdom. Forndoms melankolske uttrykk og tradisjonelle instrumenter bringer tilhøreren nærmere opprinnelsen og fortidens gudeverden, og avslører en kobling til naturens rytme vi synes å ha mistet. Swärd stiller med fullt band, og kommer til å spille låter fra den kommende 2019-utgivelsen.
facebook.com/Forndom
spotify.com/Forndom

LIK
Etter åtte tyste år slipper dødsstivheten taket og LIK kryper endelig ut av Norrlands eldgamle jord igjen for å gi oss en musikalsk opplevelse uten sidestykke. LIK er legendariske Armageddas grimme stemme, Graavs obskure enkeltmannsforetak.

LIKs okkulte rock kom til liv for for hele 19 år siden og satte seg med debuten «Må Ljuset Aldrig Nå Oss Mer» uutslettelig på kartet i 2003.

Det er med ild i våre hjerter at vi endelig kan dele med dere at LIK vil gjøre sin konsert-debut på Nordvis Höstfest 2019. Endelig skal vi få nærkontakt med den magien LIK alltid har fremkalt hos tilhørerne.

Med utgivelsene «Må Ljuset Aldrig Nå Oss Mer» (2003), «Besvärtade Strofer» (2005), «Lekamen Illusionen Kallet» (2007) og «Den andre vinden» (2011), under beltet, entrer LIK altså scenen for første gang, på Parkteatret i Oslo, for å blåse liv i de visjonene som lenge kun har fått sitt uttrykk på plate. Graav stiller med fullt band, og konserten vil ha fokus på materialet fra debutalbumet, som en påminnelse om at det er liv i døden…
facebook.com/thetruelik
spotify.com/LIK

nordvis.com

Billetter kr. 320,- + avg.
Kun ståplasser.

Bill.: 350,-Dørene åpner 19:00ID.: 18Kjøp Billett