Sunday Digestive Sunday 6. may

Nikki Oniyome 鬼嫁日記

Nikki Oniyome 鬼嫁日記 er en indiepopprosjekt startet høsten 2016. Våren 2017 ga de ut sin første singel («Her Heart Belongs To Daddy»), med påfølgende singel («Lady Be Trueful») januar 2018. Våren 2018 gir de ut sin første EP, med arbeidstittelen «Sports EP».

Nikki Oniyome 鬼嫁日記 har innflytelser fra artpop, postpunk og rolig elektronika. Musikken har blitt sammenlignet med artister og band som Mazzy Star, Jonnhy Cash, Kate Bush, Ane Brun, Lana del Rey, and PJ Harvey, Portishead, Warpaint, Björk, and Cocteau Twins. Musikken på EPen er hovedsaklig elektronisk, med eksperimentelle elementer og rytmer som skaper et atmosfærisk, mørkt lydlandkskap. Vokalen og teksten er tubadurinspirert og utforsker tema som kjærlighet, religion og undertrykkelse med mørk humor og forvridd teatralskhet.

Navnet Nikki Oniyome er et lite nikk til det subtilt misogynistiske japanske begrepet «oniyome» (鬼嫁), «djevelbrud», som i virkeligheten er et begrep som brukes om kvinner som begynner å jobbe etter at de har fått barn. Navnet Nikki Oniyome er hentet fra den japanske komedien og tv-serien Oniyome Nikki (鬼嫁日記).

Nikki Oniyome har spilt flere konserter, blant dem Melodica Festival i Oslo august 2017.

nikkioniyome.no
facebook.com/nikkioniyome
instagram.com/nikkioniyome

Bill.: 100,-Dørene åpner 19:30ID.: 20