Ny Musikk pres. Wednesday 9. june

NH Asheim: Beethoven Band

Tre ting på en gang: samtid, jazz og Beethoven!

Samtidskomponist Nils Henrik Asheim har fått med seg et topplag innen jazz og impro til en radikal remake av Beethovens «32 variasjoner for piano i c-moll».

Asheims Beethoven Band
Ludwig van Beethoven ble født for 250 år siden. Kan ideene hans fortsatt være radikale?
Nils Henrik Asheim presenterer en total remake av Ludwig van Beethovens verk «32 variasjoner for piano i c-moll». For denne ambisiøse oppgaven har komponisten tatt med seg med seg fem av Norges fremste musikere innen jazz og improvisasjonsmusikk: Øystein Moen, Ståle Storløkken, Stian Westerhus, Lars Horntveth og Erland Dahlen. Sammen oversetter Beethoven Band den gamle musikken til et nytt språk.

«Målet er å ta Beethovens musikk tilbake til stadiet da ideene enda kan formes, bli gjenstand for oppfinnelse, tankestrøm og kroppsliggjøring» sier Asheim. Det arbeides med musikkens typiske karakteristikker som hastighet, temperament, hamring, hjertelighet, overdrivelse, alt for å vise musikkens potensiale til stadig å endre seg.

Beethovens eget instrument, flygelet, er motoren også i komposisjonen. Fra scenens midtpunkt spilles fragmenter av originalverket, som i denne versjonen eksploderes til én times kaleidoskopisk overdådighet.

Besetning:
Øystein Moen, synthesizere
Ståle Storløkken, orgel og elektronikk
Stian Westerhus, gitar
Lars Horntveth, bass, pedal steel
Erland Dahlen, slagverk
Nils Henrik Asheim, piano / kunstnerisk ledelse
Konserten er støttet av Norsk kulturråd og Fond for utøvende kunstnere.

facebook.com/event

Billetter kr. 325,- +avg. (Ordinær) / 225,- +avg. (Student / NyMusikk medlem)
Dørene åpner kl. 18.30, konsertstart kl. 19.30.
Unummererte sitteplasser.
Denne konserten er flyttet fra Jakobskirken til Parkteatret. Billetter kjøpt til Jakobskirken er gyldige på Parkteatret.

 

Bill.: 355,- / 250,-Dørene åpner 18:30ID.: 18Kjøp Billett