Release, 15 års-jubileum og julekonsert Tuesday 10. december

Music for a While

10. desember skal vi feire Tora Augestads nye album, «Dialogues», Music for a While fyller 15 år og det blir julekonsert! Velkommen til en festaften på Parkteatret!

I vår vant Tora Augestad, sammen med Oslofilharmonien, Spellemannprisen i kategorien Klassisk for albumet «Portraying Passion».

På hennes nyeste utgivelse «Dialogues» går Augestad helt ned i format og presenterer et dobbeltalbum, hvor hver låt er en duett sammen med musikere hun har arbeidet med gjennom de siste 20 år.

Platen beskriver et spesielt kunstnerskap; Augestad er kjent som en sjangersjonglør og grensesprenger som tar hvert musikalske landskap hun beveger seg inn i på alvor. Duoformatet er intimt og sangene av Henry Purcell via Schubert, Jan Eggum og Kari Bremnes, til nyskrevne låter av Mathias Eick og Trygve Seim, har et neddempet preg. Dobbelplaten følger et døgn og forsøker å transcendere sjangre. Klassiske perler glir sømløst over i evergreens fra «The American songbook» til nyere sanger av Geirr Tveitt og John Cage. Nok en gang er det et unikt album fra hennes hånd.

Musikerne hun har med seg er Trygve Seim, Christian Eggen og Svante Henryson, Frode Barth, Frank Hovland (Bergen), Bendix Dethleffsen (fra Ibsenprisvinner Marthalers teaterproduksjoner), Torbjørn Dyrud, Erlend Skomsvoll, Jørn Simen Øverli og den sveitsiske barokkspesialisten Martin Zeller. I tillegg er hennes eget ensemble Music for a while med Stian Carstensen, Mathias Eick, Trygve Brøske, Pål Hausken og Martin Taxt som medmusikanter.

På konserten på Parkteatret, blir det tradisjonen tro også vintersanger med juledryss fra Music for a while, som feirer 15 år som band i år! Vi kan love en vakker og underholdendende konsert med klassiske highlights, allsang, latter, julesvisker og barokkmusikk slik du aldri har hørt den før!

I MUSIC FOR A WHILE fronter Tora Augestad et stjernelag av norske musikere! Det som kjennetegner gruppen er deres personlige, organiske og kreative behandling av ulikt låtmateriale. Deres kritikerroste første plate het «Weill Variations», en samling originale og friske versjoner av Kurt Weills udødelige musikk. Den bejublede andreplaten «Graces that refrain» inneholdt uredde «coverversjoner» av komposisjoner fra den klassiske musikken, fra John Dowland til Francis Poulenc. I 2014 feiret bandet Music for a while sitt 10-årsjubileum. I den anledning kom tredjeplaten «Canticles of Winter», som fikk fantastiske anmeldelser fra et samlet kritikerkorps.

«Musikk uten grenser – en opplevelse av de sjeldne» – Tor Hammerø, Nettavisen

Tora Augestad, vokal
Stian Carstensen, akkordion & pedal steel
Trygve Brøske, klaver, trøorgel & melodika
Mathias Eick, trompet
Pål Hausken, Trommer og perkusjon
Martin Taxt, tuba
Erlend Skomsvoll, klaver
Trygve Seim, saksofon
Torbjørn Dyrud, klaver

«Graces that refrain, den nye plata fra vokalisten Tora Augestad og gruppa Music for a while, river ned genregrenser og utfordrer til å gjenoppdage vår europeiske musikkarv». – Erling Wicklund, NRK

toraaugestad.no

facebook.com/event

Bill. kr. 330,- +avg.
Dørene åpner kl. 18.00, konsertstart kl. 19.00.
Et begrenset antall (unummererte) sitteplasser.

Bill.: 360,-Dørene åpner 18:00ID.: 18FÅ Bill. Igjen!