Friday 22. june

Maple & Rye (SE)

Supp: Summer Kid (SE) + Charlotte & Thieves

Maple & Rye er et nytt folk-inspirert indiepop-band fra Sverige, som serverer vokalsang med harmoniske melodier og vakre rytmer. Deres intensjon er å holde musikken ekte, uten noen elektroniske elementer, dette for å gi publikum en genuin og umiddelbar opplevelse. Med sitt ærlige sound har kvartetten på kort tid spilt på store scener i Sverige, England, Sveits og Norge.

Kort tid etter at bandets første singel, «Lost», ble lansert, ga de ut EPen «Nothing Poetic». Her tas vi med til en akustisk verden med folk-riff, eksplosive og dynamiske rytmer, og evigvarende sangharmonier. EPen inneholder blant annet hiten «Hymns of Poseidon», som raskt nådde millioner av avspillinger på digitale strømmetjenester.

Maple & Rye retter et stort fokus mot tekstene, og hver låt har en tekst som inviterer til egne reaksjoner og tolkninger. Bandets siste opptreden på Pustervik i Gøteborg solgte ut etter kort tid, og det er liten tvil om at Maple & Rye er et av Skandinavias mest spennende indieband.

“Det Maple & Rye gjør føles autentisk og ståpelsen er et faktum! Og det er vanskelig å få nok. Ørene skriker etter mer, som en femåring som skriker etter sitt godteri en lørdagskveld». – GAFFA Sverige, ★★★★★☆

facebook.com/mapleandrye

Summer Kid består av svenske Karolina Norman og Martin Eriksson. Duoen leverer glade toner og tekster med lykkelige slutter, og vi har sett dem på festivaler som Peace & Love og Storsjöyran i Sverige. Den rykende ferske singelen «Here She Comes», sluppet i midten av april, er en skikkelig gladlåt som får oss til å lengte etter sommeren!

Deres debutsingel «All That I Know» (Genious Love), utgitt for tre år siden, vant prisen for årets musikkvideo på Dalecarlia Music Awards, og ble nominert til årets låt under samme galla i 2016. Deres andre singel «Bike» var en stor favoritt på Musikguiden P3 (Sverige), der den lå på topplista i fem av fem uker. 22. juni er Summer Kid support for Maple & Rye, og det gleder vi oss skikkelig til!

facebook.com/summerkidmusic

Oslobandet Charlotte & Thieves så ikke dagens lys før Januar 2017. Tre måneder senere gikk de vinnende ut av Over Oslos talentkonkurranse Max Lovende og sikret seg en plass på festivalen i juni. I sammenheng med dette ga bandet ut singlene «Apparently» og «Ephemeral High» som blant annet har blitt brukt i NRK-serien Unge Lovende.

Det unge bandet spiller rock med klare influenser fra Led Zeppelin, Kaleo og skaper en stemning som tar en tilbake til det groovy 70-tallet langt vekk fra dagens EDM-klubbscener.

Bandet har nå ferdigstilt sin debut EP «It won’t be long, we won’t belong» som slippes sommeren 2018 med Nordic Records. Bandet har også spilt flittig på venues som Sofar Sound, Thief Music Festival, Hva Skjer og ble håndplukket til å spille for internasjonal presse under Oslo Runway.

facebook.com/charlottenthieves

Bill. kr. 180,- +avg.
Kun ståplasser.
Foto: @EmilDaniel

Bill.: 200,-Dørene åpner 20:00ID.: 18Kjøp Billett