Slippkonsert Thursday 10. january

Mae

Mae (tidligere Opaque) fra Tee Productions, ga i mai ut det etterlengtede albumet «Proletar Adel», en skive med ovenfra og ned-holdning og pappakropp. Mae har nå endelig fordøyd albumet og er klar for å fremføre verket live. Det hele går ned på Parkteateret 10. januar, og på scenen tar Mae med seg Tommy Tee på platespillere og en og annen synth, samt Kenny Bong og diverse (hemmelige) gjester.

17 år har gått siden Opaque albumdebuterte med «Gourmet Garbage», og i mai ga han ut den norskspråklige oppfølgeren, «Proletar Adel», under navnet Mae.

Ut fra en røykfylt toroms på Carl Berner i det herrens år 2001, kom «Gourmet Garbage,» med Opaque på mikrofonen og Tommy Tee på beaten. Albumets musikalske eksperimentering og språklige lekenhet, forandret spillereglene for urban norsk musikk. Tekstene var fortellende, som korte noveller, preget av selvmotsigelser og kontraster.

«Gourmet Garbage» levde sitt eget liv under radaren, og vokste i undergrunnen blant de som i dag er sjangerens største navn. Men hovedpersonen selv vet vi lite om. Siden rap-debuten i 2001, har han knapt gitt intervjuer.

Da norsk musikkskriblings fremste luringer ti år seinere skulle kåre norsk musikks viktigste plater gjennom historien, havnet «Gourmet Garbage» på en beskjeden 23. plass, over debutplatene til mindre kjente Oslo-artister som Ole Paus, Jokke og Lillebjørn Nilsen.

Nesten 20 år skulle det ta for at Opaque skulle bli til Mae, at det engelske språket skulle byttes ut med det norske, og at ny musikk skulle materialisere seg. Han er fortsatt selvmotsigelsens og paradoksenes mester. Den myteomspunnede rapperen, som bare Tommy Tee klarer å hanskes med.

I nyere tid har vi sett ham i en overdådig villa i periferien med Chirag fra Karpe i videoen «Loff» (regi Eivind Landsvik, nominert til Gullstol på Kortfilmfestivalen), og i en Gerhardsen-leilighet på Etterstad i videoen til «Null Hull» (regi André Løyning).

På «Proletar Adel» er det gjestebidrag fra Chirag, Lars Vaular og Øystein Greni, i tillegg til en Finn Kalvik-cover som kanskje har overrasket noen…

«Proletar Adel» ble sluppet 25. mai. til et enstemmig jubelkor fra publikum og presse.

Mae har nå endelig fordøyd albumet og er klar for å fremføre verket live. Forrige solokonsert med denne karen fant sted på Pigalle (Grønland) ifm. debutalbumet i 2001. Så her bør fans kjenne sin besøkstid.

Billetter kr. 325,- + avg.
Kun ståplasser.

Bill.: 355,-Dørene åpner 20:00ID.: 18UTSOLGT