Albumaktuelle Sunday 18. february

Lena Nymark

Ta turen til Parkteatret 18. februar, senk skuldrene og la deilig eventyrlig og melodiøs jazz få slippe inn når mørket er på sitt mørkeste og tiden for å gå inn i seg selv er den rette.

Lena Nymark (37) slapp før jul soloalbumet «Trapped in Silence» og gleder med dette en solid fanbase som over år har latt seg begeistre av denne lekne og allsidige artisten. Nymark vet å bergta sitt publikum med yndige, melodiøse, søkende og samtidig trygge vokaltoner. Etter å ha vært med i den internasjonalt anerkjente trioen Dinosau i en årerekke, slapp hun for tre år siden sitt første soloalbum «Beautiful Silence».

Nymark har med seg musikere som hun kan stole på fullt og helt, noe lydbildet bærer preg av. Der Dag-Filip Roaldsnes får plass og rom med nydelige, klingende melodier på piano, supplerer kontrabassist Jo Fougner Skansaar med meditative og varme toner på bassen. Stig Rennestaum er som vanlig med på trommer; han er som en musikalsk tvillingsjel for Nymark og de to har jobbet tett i ulike prosjekter over to tiår. Lena Nymark smyger, triller og støter seg fram mellom dem på en måte som gir hver enkelt musiker tydelig plass. I tillegg spiller hun klarinett, tverrfløyte og bassklarinett på enkelte av sangene. Resultatet er et nakent, nært uttrykk hvor vokalen både leder an og underordner seg. Det er vokalist Nymark som står for albumets tekster og komposisjoner.

Anmelderne svarte med å omtale henne som en allsidig artist med en varm stemme som gir spillerom til de ulike instrumentene og tekstene:

«Nymark delivery – as a vocalist and flutist and clarinetist – is warm and clear, leaving enough space for pianist Dag-Filip Roaldsnes, bass player Jo Fougner Skaansar and drummer Stig Harald Rennestraum.» – Salt Peanuts

«Lena Nymark (37) har vært en slags Norges Björk, slik naivistiske og jazzpønka Dinosau har vært som en Sugarcubes, mens utgangspunktet er jazz, og veien videre heller kunstnerisk sammensatt.» – Musikkopplevelsen

«Hun har en mild og velrundet stemme som fyller ut lydbildet på en fin måte» – Dagbladet

lenanymark.no
facebook.com/lenanymarksolo

Billetter kr. 200,- + avg.
Foto: Ingeborg Refsnes

Bill.: 220,-Dørene åpner 19:00ID.: 18Kjøp Billett