Yngling pres. Saturday 15. october

Kråkesølv

Supp: Pikekyss

Kråkesølv gir i høst ut sitt femte album, og førstesingelen «Pangea» er allerede listet på P3, P13, NRK Nordland med flere. Men, som så mange andre band, er det på scenen de virkelig føler seg hjemme og låtene kommer til sin rett. Nå pakker de gigbagene og setter ut på en Norgesturne som tar dem rundt om i landet og lørdag 15. oktober er det Oslo og Parkteatret som står for tur. Kråkesølv spiller hele to konserter på Parkteatret denne kvelden, først en Yngling med fri aldersgrense, og deretter konsert med 18-årsgrense

Kråkesølv er Bodøs store stolthet. Det kompakte firemannsbandet har et lydbilde som er satt sammen og inspirert av mange forskjellige stilarter, der atmosfærisk pop og ruskete rock i gata til Sonic Youth, Dungen og Radiohead står sterkt. Legg til en snill porsjon nordnorsk emosjonalitet og tekster på dialekt, og bildet av Kråkesølv er nesten komplett.

facebook.com/krakesolv
krakesolv.no

Pikekyss
Etter utallige konserter på østlandet har Pikekyss gjort seg bemerket som et friskt pust i Norges popverden. Våren 2016 slapp de EPen «Tåke», som høstet gode anmeldelser og ga bandet radiospilling på flere kanaler. I tillegg har de spilt på en rekke større arenaer som Slottsfjell, Studentersamfundet i Trondheim og Kistefestivalen.

Musikken kan sammenlignes med artister som Fay Wildhagen og Daughter, med et stort dryss av lekenhet. Vegger av lekne, men drømmende gitarer omsvøper den skjøre vokalen. Med andre ord dreier det seg om en litt mer popifisert og dansbar versjon av indiefolk-sounden som er så utbredt i 2016.

«…gruppa sto for en av de mest sjarmerende konsertene under årets Musikkfest, en konsert som begeistret det unge publikummet…» – Victor Josefsen, Deichmanske musikkblogg

«Pikekyss er en av de mest lovende unge gruppene som står på programmet i år.» – Geir Rakvaag, Dagsavisen

facebook.com/pikekyssland

Billetter kr. 100,- + avg.

Bill.: 120,-Dørene åpner 18:00ID.: fri alderKjøp Billett