Sunday Digestive Sunday 19. april

Julie Willumsen

I 2013 slapp viseartist Julie Willumsen sitt andre album og sin debut på norsk, «Ikkje vækk mæ før æ våkna», etter å ha gjort både en geografisk og musikalsk helomvending som skulle vise seg å være helt riktig for Julie og hennes uttrykk: By ble byttet ut med bygd, Oslo ble byttet ut med Bø i Vesterålen.

Albumet har siden den gang mottatt strålende kritikker med femmere på terningen, og mye radiospilling. Julie har begeistret publikum med sin tilstedeværelse på scenen, både med og uten band, og gjennom konsertsamarbeid med blant annet Lars Bremnes og Paal Flaata.

Da Julie slapp album i fjor ble hun fremhevet som en av de nye, sterke visestemmene fra nord. Kritikere sammenligner henne med artister som Kari Bremnes, og beskriver henne som en svært ektefølt og ærlig sanger og låtskriver, som fremstår med intensitet, utstråling og autoritet. I disse dager er Julie i gang med ny albuminnspilling produsert av Gøran Grini (Paal Flaata, The Humble Servants, Chip Taylor) med planlagt slipp i september. I november slapp hun sin nye singel «Englekor».

«Det er flott å sjå korleis Willumsen har nullstilt karrieren sin, og gått i ei heilt anna retning enn på debuten frå tre år attende. Det er først no ho står fram som den kunstnaren og artisten ho verkeleg er.»
– Firdaposten, terningkast 5
«Stilmessig ligger hun tett opp mot Kari Bremnes’ form for «voksenpop», men tekstene til Willumsen er – om mulig – hakket mer kunstneriske (….) Samtidig behersker hun kunsten å være glassklar, men hemmelighetsfull.»
– Oppland Arbeiderblad

Line up:
Julie Willumsen
Gøran Grini – tangenter
Geir Digernes – perkusjon
Tine Surel – cello

juliewillumsen.com

Konserten starter kl. 20.00.
Billetter selges i døra – inngang fra baren.

 

Bill.: 80,-Dørene åpner 19:30ID.: 20