Goldstar pres. Thursday 7. september

Julie Byrne (US)

Supp: Jenny Konradsen

Julie Byrne har fått en strålende mottakelse verden over for sin særpregede og delikate folk-americana. Live hypnotiserer hun både klubblokaler og festivalscener med stemmen og det varme nærværet sitt. Vi gleder oss stort til å se henne på scenen i Oslo!

Amerikanske Julie Byrne slapp tidligere i år sin andre plate «Not Even Happiness» til svært gode kritikker. På albumet tar den stadig reisende artisten i levende detalj for seg det som ellers ville gått tapt på veien; travle dinere i veikanten, stjernene over USAs ørkenen, California-kystens markblomster, forandringens slit, og kjærlighetens uløselige mysterier. Med stemningsskapende instrumentering og forsiktig elektronisk utbrodering av Byrne’s utradisjonelle gitarstemminger og fingerplukkende melodier, er det en mer selvsikker skapning enn 2014-debuten «Rooms With Walls And Windows».

Kritikerne om «Not Even Happiness»:

Aftenposten, 5/6: «En av de artistene som innehar en naturlig og uanstrengt musikalitet som de fleste bare kan drømme om»
Stavanger Aftenblad, 5/6: «Byrne har evnen til å skrive tekstlinjer du husker, enten de handler om mennesker, steder eller følelser»
Pitchfork, 8.3/10 (Best New Music): «Byrne paints sublime, awestruck moments when simple things become overwhelming»
NME, 4/5: «A Beautiful, otherworldly take on classic folk and Americana… One of the finest albums of the year»
MOJO, 4/5: «There’s so much to love about Not Even Happiness: The Lightness of the finger-picked acoustic guitar patterns, the flute and string interludes, the paintive timbre in Byrne’s voice»
The Times, 5/5: «Here is something special»

juliemariebyrne.com

Jenny Konradsen er en Oslobasert singer-songwriter som trekker inn laidbacke elektroniske beats i et urbant og organisk sound. Artisten, som originalt er fra Troms, slapp i fjor demoen «Dices», som fort ble plukket opp som Ukas Urørt av NRK P3. I mai var hun en av Parkteatrets utvalgte Red Bull Sound Select-artister på en fullstappet kveld på Stratos.

facebook.com/jennykonradsenmusic

Billetter kr. 180,- + avg.
(Julie Byrne foto: Jonathan Bouknight / Jenny Konradsen foto: Sara Angelica Spilling)

Bill.: 200,-Dørene åpner 20:00ID.: 18Kjøp Billett