Øya Klubbdagen Tuesday 6. august

Jonas Benyoub + Eddy & Zino + Britz

Det blir dobbelkonsert med Jonas Benyoub + Eddy & Zino + Britz denne kvelden, først en Yngling med fri alder, og så en for de over 18.

Britz
I september i fjor satte den 24-år gamle rapperen Britz (Yaw Britwum) fyr på internett, med en freestylevideo som raskt ble sett over 50.000 ganger. Noen måneder senere varmet han opp for den verdenskjente rapperen YG i Oslo, og signerte platekontrakt. I februar i år debuterte han med «Alé alé» ft. Jonas Benyoub, en låt som handler om å tro på seg selv. I april ble vi presentert for sangen «Ny tid», som handler om å jakte drømmene sine, og det å kose seg i prosessen.

Oslorapperen gjør ingenting halvveis, han går all in når han lager musikk – Musikk som skal berøre hjerte, sjel og hjerne. Soundet kan virke dystert, men det har en bounce over seg. Rap, melodi og budskap er i fokus.

Britz er fra Haugenstua i Oslo, og han har alltid ønsket å gjøre en forskjell. Han er typen som tenker at om noe er verdt å gjøre, så gjør man det ordentlig. Typen som alltid gir 100%, enten det er på fotballbanen eller på scenen, men som klarer å kombinere vinnerskalle med verdisyn, og som derfor også stortrives i jobben som sosionom. Å bygge relasjoner og det å hjelpe andre inspirerer. Han motiveres av å være god, best, av å vinne, men også av å kunne være raus og gi tilbake.

youtube.com/Britz/AléAlé

Eddy & Zino
Spol et par år tilbake. Et steinkast fra hockeyhallen på Furuset i Oslo, har tvillingparet Eddy & Zino pløyd seg gjennom det meste av fritidstilbudet. Fotball, basket og dans, men ingenting er så givende som det bør være. Til slutt er det en fyr på Furuset bibliotek som spør om ikke gutta kunne tenke seg å lage musikk. De ser på hverandre og nikker, og duoen Eddy & Zino er født.

Nå har tvillingene blitt 17 år, og signert med Sony Music. I mars i fjor kom debutsingelen «Fortjener Mye Mere» med Hkeem, som ga gutta en pangstart på karrieren.

«Å få muligheten til å jobbe i studio med Eddy & Zino må kanskje ha vært noen av de beste studio sessione jeg noen gang har hatt. Gutta er utrolig talentfulle og har det som skal til for å måle seg opp mot konkurrentene, selv som 16- åringer. Se opp for dem!» – Hkeem

Tidligere i år teamet Eddy & Zino opp med Arif på låta «Funker», en melodisk trap-låt om en gutt som prøver å overbevise en jente om at de passer sammen og at ting funker – det bare tar litt tid. «Eddy & Zino er fremtiden», sier Arif om samarbeidet.

Tvillingparet ble født i England, og har vekslet mellom å bo der og i Norge siden de var små. Med familie begge steder, var det naturlig at de plukket opp musikalske referanser fra begge hjemlandene. Og hører man etter, har begge satt spor i musikken: Mest åpenbart, norske tekster med hardt engelsk preg. Samtidig er det en stor del britisk urbanmusikk i sounden. Og i tillegg er det selvsagt masse Gambia i miksen. Og hører man riktig godt etter, så er det noe helt særegent som er vanskelig å tilskrive noe annet enn de to gutta helt selv.

facebook.com/EddynZino

Jonas Benyoub
Ellingsrud-rapperen har vært i gamet lenge, og har et veletablert navn i Norges undergrunn. En flow få andre rappere kan matche, pakket inn i hardtslående hiphop-beats, gjør at dette er en artist du definitivt kommer til å høre mer av i tiden fremover.

Navnet hans ble virkelig satt på kartet etter at låten «Youm Wara Youm» var med i NRKs mest populære serie, «Skam», som igjen har bidratt til å åpne flere dører for denne unge artisten. Siden har han blant annet sluppet den hardtslående bangeren «YahYah», R&B-inspirerte «I Mitt Liv» og låten «Milli», hvor ingen ringere enn Yosef er med.

facebook.com/benyoubjonas
spotify.com/JonasBenyoub

Bill. kr. 250,- +avg. / Gratis med Øya ukespass.
Kun ståplasser.

Bill.: 280,-Dørene åpner 21:00ID.: 18Kjøp Billett