Blårollinger - konserter for barn og voksne Sunday 9. october

Jazzfigur

Jazz og figurteater er ikke så forskjellige kunstformer som man skulle tro. Begge har sitt utgangspunkt i folkelige former, og begge bygger på improvisasjon. Dette er utgangspunktet for jazz-cabareten «I tråd med musikken», hvor veteraner fra norsk jazzmiljø og norsk figurteater samarbeider om å gi publikum i alle aldersgrupper en stor musikk- og teateropplevelse. Dette møtet mellom to ulike kunstuttrykk, hvor både jazzmusikerne og dukkespilleren er opptatt av å leke med sitt medium, setter begge sjangere i relieff. Ved å forene eller utfordre et visuelt og et musikalsk utrykk, oppstår det nye opplevelsessituasjoner for publikum.

Forestillingen er delt opp i frittstående episoder. Forskjellige dukker har ulikt temperament og krever forskjellige spilleteknikker. Hver dukke presenterer en liten fortelling og har sitt eget musikalske tonefølge. Noen dukker strever med å mestre det de har satt seg fore – som lille Håkon som lærer seg å sykle. Andre har mer materielle motiver – som trollet på jakt etter gull.

«I tråd med musikken» er en videreutvikling av forestillingen «JazzFigur», som hadde premiere i 2002 og har vært på en rekke turneer for Rikskonsertene – blant annet til India i 2006. Forestillingen ble produsert i 2002 i samarbeid med Oppland fylkeskommune ved Helge Øie, og videreført av Rikskonsertene i samarbeid med Hallgeir Frydenlund.

Medvirkende:
Knut Alfsen (dukkespiller)
Espen Rud (slagverk)
Atle Nymo, Frode Nymo og Kasper Værnes (alternerer på saksofon)
Sebastian Haugen-Markussen, Ellen Brekken, Sigurd Hole og Terje Gewelt (alternerer på bass)

Blårollinger er en konsertserie for barn og voksne. Vi setter den nære opplevelsen med musikerne i forsetet, sammen skal publikum og utøvere oppleve magien musikk er i levende live.
blarollinger.no
facebook.com/Blarollinger

Billetter kr. 50,- (barn) / 100,- (voksne). Barn under 2 år går gratis. Billetter selges i døra (vi tar kort).

Bill.: 50,- / 100,-Dørene åpner 12:00ID.: fri alder