Med Ellen Andrea Wang og Rubber Soul Quartet Sunday 18. october

Jazzaid 2020

Få med deg JAZZAID 2020 på Parkteatret – søndag 18. oktober! Inntektene går i år til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet.

Årets hovedartist er jazzstjerne og bassist Ellen Andrea Wang, som blant annet har spilt med Sting, Peter Gabriel og Manu Katche. I tillegg vil Rubber Soul Quartet, som spiller de klassiske låtene til The Beatles i jazzversjoner, stå på scenene på Parkteatret.

Foruten konsert, blir det foredrag og innlegg om TV-aksjonen og WWF sitt arbeid.

Program
18.00 Dørene åpner
18.30 Velkommen
19.00 Rubber Soul Quartet
20.00 Ellen Andrea Wang

Om JAZZAID
JAZZAID er en stiftelse som skaper en flott kveld i året, til inntekt for et godt og viktig formål.

Om ELLEN ANDREA WANG
De siste åra har den sjangerblinde og grenseløse bassisten, vokalisten og komponisten Ellen Andrea Wang dukket opp stadig oftere, og gradvis i til dels svært ulike sammenhenger. Blant annet med bandet Pixel, i den spellemannsvinnende gruppa GURLS, med egen trio, og i samarbeid med meritterte norske og utenlandske musikere. Den første tiden som markant bassist, etterhvert også som vokalist. Med et sjangerkryssende uttrykk uten grenser kombinerer hun ofte popinfluert materiale med kreativ reinhekla jazzestetikk.

Etter hvert har også verden utenfor hjemlandet fått ørene opp for musikken hennes. Britiske Guardian utnevnte Wang til «one of the five best female jazz musicians», og Japan Jazz Magazine kåret henne til Young Star of the Month. Hun har samarbeidet med musikere som Sting, Manu Katché, Bugge Wesseltoft. Wang er Artist in Residence under Molde jazzfestival 2021.

Om RUBBER SOUL QUARTET
Det å spille de klassiske låtene til The Beatles i jazzversjoner kan kanskje regnes som musikalsk blasfemi. Men det er nettopp det Rubber Soul Quartet har kastet seg ut i. Store deler av Beatles-repertoaret egner seg nemlig godt til å leke med for jazzmusikere. Med utgangspunkt i de originale melodiene, gjør Rubber Soul Quartet spretne, re-arrangerte jazzversjoner av f.eks. «Norwegian Wood», «Drive My Car», «She’s Leaving Home» og «Blackbird», både med og uten vokal.

Bård Helgerud – gitar/vokal
Håvard Fossum – sax
Andreas Dreier – kontrabass
Torstein Ellingsen – trommer

facebook.com/event

Billetter kr. 350,- + avg.
Kun ståplasser.
Bestilling i baren foregår via QR-kode og betaling via Vipps.

Bill.: 380,-Dørene åpner 18:00ID.: 18Kjøp Billett