Live Nation pres. Sunday 15. december

J.I.D (US)

Supp: Grip + Domani

Nylig ble rapperen fra Atlanta omtalt som en av hiphopens mest spennende live-acts av Forbes. I desember skal vi få oppleve artisten, som i 2015 dukket opp på hiphop-scenen i Atlanta med debut-EPen «DiCaprio», på Parkteatret.

Musikkinteressen kom snikende da J.I.D var ung, og den første connectionen til musikk var gjennom foreldrenes LP-samling med klassisk funk og soul. Etter en tid på Hampton University, hvor fotballen sto i fokus, droppet han i 2012 ut av skolen for å satse på musikken.

Han ble en del av Spillage Village-kollektivet, og i 2014 la han ut på turné med Earthgang, Bas og Ab-Soul. Gjennom turnévirksomheten fikk J.I.D muligheten til å dyrke og utvikle sine ferdigheter, og et år senere spilte han inn og ga ut EPen «DiCaprio».

Etterhvert kom ønsket om å distansere seg noe fra den generiske og røffe trap-lyden, som hadde dominert Atlanta-scenen. Han ville levere noe mer enn ´kun en beat´, så fokuset dreide mer og mer over på tekstene. I 2016, ga han, sammen med resten av Spillage Village-crewet, ut albumet «Bears Like This Too Much», en unik leveranse hvor rapperens tekstfokus kom til syne.

I 2017 annonserte han at han hadde blitt signet til J. Coles Dreamville Records. Kort tid etter kom singelen «Never» og fullengderen «The Never Story». I fjor kom det kritikerroste oppfølgeralbumet «DiCaprio2», med gjesteopptredener fra blant andre J. Cole, 6LACK og ASAP Ferg. Albumet utforsker varierte emner, eksempelvis lojalitet, depresjon, rusavhengighet og afro-amerikansk kultur.

jidsv.com
facebook.com/JIDSV

Bill. kr. 280,- +avg.

Bill.: 310,-Dørene åpner 19:00ID.: 18UTSOLGT