Red Bull Sound Select & Parkteatret pres. (NB: på oslovelo!) Wednesday 29. march

Ivan Ave + Aligo (CAN)

Supp: Noah Carter (DK)

Det verdensomspennende talentutviklingsprogrammet Red Bull Sound Select (RBSS) ble i høst etablert i Oslo, og går nå inn i sin andre sesong kuratert av Parkteatret og by:Larm. Onsdag 29. mars er det klart for årets første arrangement, denne gangen på Oslovelo som feirer ett år og vil være med på festen!

Konserten er den andre Parkteatret kuraterer, og er i sin helhet viet engelskspråklig rap. Norske Ivan Ave headliner, for anledningen med innlagt premiere på videoen til den helt nye låta «Young Eye». Utvalgte RBSS-artist denne kvelden er Aligo, som dermed følger i fotsporene til unge, lokale stortalenter som Amanda Delara, Farida, Siv Jakobsen og Fieh. Den oslobaserte rapperen har foreløpig bare gitt ut én låt, men mer trengte han ikke for å gjøre seg bemerket. – Aligo har en flow som innbyr til stjernestatus. I en tid hvor mange musikkører er rettet mot Norge, er det viktig og riktig å heie frem et hip hop-talent med så internasjonal appell, sier Limita Lunde, bookingansvarlig ved Parkteatret Scene.

ALIGO (CAN)
Den oslobaserte rapperen Aligo er født i Montreal og vokst opp over hele Canada. Med foreldre fra Rwanda og Sør-Sudan, som møttes i flyktningleir, har han sett den fulle bredden av hva livet har å tilby.

Aligo er et vaskeekte multitalent, som spiller både basket, trommer og trompet ved siden av rappingen. I tillegg har han så smått begynt å lage beats, synge og spille gitar.

I november i fjor kom debutsingelen «The Outlet», som plasserte Aligo på den norske musikkscenen med intervjuer, bloggomtale og radioopptredener hos blant andre 730.no, National Rap Show og junkyard.no. Soundclouden hans yrer av mystiske klipp og råklipp av uutgitte singler, og gir publikum akkurat nok å tygge på mens de venter på albumdebuten, som skal komme i 2017.
facebook.com/aligobreal

NOAH CARTER (DK)
Københavns Noah Carter er kjent som en av de mest talentfulle rapperne og sangerne på den danske musikkscenen. Høsten 2016 ble han plukket ut til Red Bull Sound Select i København.

Stilen er raffinert, smooth og ekstremt selvsikker. Han kan gjøre R&B som tilsynelatende hører hjemme på Drake’s plateselskap OVO, eller drill- låter som får bilen til å riste av veien.

Carter har vært i studio med noen av Danmarks viktigste produsenter, som Ukendt Kunstners Jens McCoy og Hennedub, og fått co-signs fra artister som danskenes største rapper Sivas. Debutsingelen «Do You» er nå streamet over to millioner ganger på Spotify, og i 2017 skal han spille på både Spotfestivalen og Roskilde.
facebook.com/NoahCarterBoc

IVAN AVE
Ivan Ave hadde et strålende 2016, med slipp av debutalbumet«Helping Hands», europaturné og konserter på flere store norske festivaler. 2017 startet med utgivelse av singelen «Also» (co- produsert av Kaytranada) og fortsetter med små drypp av en kommende fullengder. På Oslo Velo 29. mars får vi se neste del av denne oppladningen, i form av premiere på musikkvideoen til låta «Young Eye».

Det er nettopp det «å se» Ivan Ave og hans video-team (Moe Chakiri, Hans Jørgen Wærner og Erik Treimann) tar for seg. I en tid der vi blir bombardert med ladet og manipulert informasjon, skriver Ivan til sitt yngre jeg, eller en framtidig sønn, om hvor vanskelig og viktig det er å se gjennom all støyen.

Ivan Aves prosjekter springer ut fra hans barndoms R&B og hip hop, og ikke minst 70-tallsjazzen og -soulen som inspirerte den igjen. Han signerte i 2014 med berlinbaserte Jakarta Records for å gi ut femspors-EPen «Low Jams», produsert av Stones Throws Mndsgn. Ave jobber dessuten tett med Oslo-crewet Mutual Intentions, ikke minst den langvarige samarbeidspartneren Fredfades, som han slapp albumet «Fruitful» med i 2015.
facebook.com/ivanave

Her finner du Oslovelo: oslovelo.com
Billetter kr. 150,- i døra / 50,- med RSVP på redbullsoundselect.com

Det selges kun billetter i døra etter førstemann til mølla-prinsippet, så for å være sikker på å få med seg showet må publikum komme tidlig. På redbullsoundselect.com kan man melde seg på konserten for å få inngangspris på kun 50 kr.

Bill.: 50,- / 150,-Dørene åpner 18:30ID.: 20