Nordic Live pres. / Slippkonsert Friday 26. april

ISÁK

Supp: Mall Girl

ISÁK spiller to konserter på Parkteatret denne kvelden, én Yngling med fri alder og en for de over 18.

ISÁK har vært en snakkis i den samiske musikkverdenen helt siden debuten i 2017, og er kjent for sine energiske liveopptredener og enorme tilstedeværelse. Trioen har opplevd en overveldende etterspørsel, og nå er sensasjonen fra Sápmi endelig klar for å vise seg frem for resten av verden. I mars 2019 kommer trioens debutalbum!

ISÁK, med Stjernekamp-vinner Ella Marie Hætta Isaksen i front, anses å være en naturlig «arvtaker» etter nettopp Mari Boine, som er kjent for at hun har fornyet joik og modernisert samisk musikk i flere tiår. Med en ny og spennende fusjon av tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk, fortsetter ISÁK å dytte grensene for hvordan vi er vant til å høre samisk musikk.

ISÁK er blitt beskrevet som «det heteste navnet i Sápmi» av Riddu Riddu, og har blitt kåret til vinner av «NRK Urbi», av en fagjury bestående av blant andre musikksjef i NRK P3 Mats Borch Bugge og Eirik Havelin fra Urørt. Bandet vant også «Årets nykommer» under Sami Music Awards 2018, de spilte på Spellemannprisen 2018, der de gjorde en hyllest til Mari Boine, og nå er bandet snart klare med sitt debutalbum.

Trioen består av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen (Alan Walker, The Wombats) og trommeslager Aleksander Kostopoulos (Mari Boine, Moddi, Adjagas, Pil & Bue).

Folket har talt; Ella Marie Hætta Isaksen vant lørdag 27. oktober Stjernekamp 2018 på NRK.

«…fullendt produksjon og en vokalist som synger helt fantastisk. Virkelig enestående! Og et potensial som ligger der for å virkelig slå igjennom i både inn- og utland» – Mats Borch Bugge, musikksjef NRK P3/mP3

«…skyhøy musikalsk kvalitet, en crossover mellom samisk og engelsk, litt 90-tallsreferanser som gir et kult driv, og skyhøyt potensiale internasjonalt!»
 – Eirik Havelin, NRK Urørt

«…det er ett band som jeg spesielt har forelsket meg i […] og jeg ble ikke mindre forelska da jeg så vokalisten i dette bandet gjøre en cover av Cezinando i fjor på samisk. Det var helt usannsynlig vakkert! Hun har jeg så sjukt trua på. Dritflink!»
 – Christine Dancke, NRK P3

isakband.no
facebook.com/isakband

Mall Girl
Er det pop, er det jazz, eller er det så nøye? Det viktigste er at det er bra, og Mall Girl har ingen problemer med å hevde seg i rekka av unge norske band som bruker jazzbakgrunnen sin som fundament for cutting edge indie-pop.

Mall Girl er et ungt popband med et energisk liveshow. Inspirasjonskildene spenner fra åttitallspop til noise og matterock til indie, og er knyttet sammen av et lekent uttrykk og en frigjørende holdning til det å lage musikk. Fra å ha spilt sin første konsert i februar har det gått raskt fremover, og bandet er allerede booket til en rekke arrangementer. I slutten av april lastet de opp låten “Slay Queen” på P3 Urørt, og ble umiddelbart anbefalt av Urørtpanelet.

facebook.com/mallgirlband
spotify.com/mallgirl

facebook.com/event

Billetter kr. 250,- + avg.
Kun ståplasser.
(Mall Girl foto: Ingrid Kvamstø / Hilde Tunge)

Bill.: 280,-Dørene åpner 20:00ID.: 18Kjøp Billett