Nordic Live & Parkteatret pres. Sunday 18. march

Innlandet

Ingrid Olava og Andreas Ulvo har vært musikalske samarbeidspartnere i flere år, parallelt med egne karrierer. Ideen om et fellesprosjekt har lenge vært på blokka og sommeren 2017 slo de seg sammen under navnet Innlandet. Sammen ønsket de å skape noe reint, noe uventa, noe gjenkjennelig, noe fremmed og noe vakkert på én gang. 18. mars kan de oppleves live på Parkteatret.

To dager før konserten kommer albumet som bærer samme navn som prosjektet. «Innlandet» er innspilt i Kölviken i Sverige, juni 2017, og består av «guilty pleasures» fra musikkhistorien med personlige og originale tolkninger fra jazzen, folkemusikken, viser og 90-talls klassikere.

Første smakebit er Toto-klassikeren «Africa», tilgjengelig der musikk er tilgjengelig fra fredag 16. februar.

– Jeg ble først oppmerksom på låta i ungdomstida, forklarer Andreas Ulvo.

– Den har sakte, men sikkert vokst fram som en «guilty pleasure» for meg, og er en av de låtene jeg må høre på en gang i blant, om ikke annet for å stille kløen etter balansen mellom kommersielt fengende pop og kvalitet. Den har alle elementene en poplåt skal ha; en herlig trommegroove, et catchy riff, et fint vers, et refreng med deilig lys, flerstemt mannevokal. Det er macho og feminint på samme tid, og synthsoloen får det trolig til å rykke i de ytterste fingerleddene til ethvert tangentspillende menneske. I vår versjon har vi fjerna oss fra nesten alle disse elementene, men allikevel står låta fram med kvaliteter som ligger andre steder enn i den perfeksjonerte produksjonen og de hippe synthlydene.

Tanken bak Innlandet var å bramfritt fortolke en hvilken som helst sang eller melodi som både Ingrid og Andreas følte for, og stolte på at kunne ha dem selv og deres uttrykk som rød tråd gjennom materien.

Sangene er innspilt etter dogmet «all kunst i ett øyeblikk», som i praksis innebærer at piano og vokal er tatt opp samtidig og i samme fysiske rom. Det skapte en gjensidig avhengighet mellom duoen som gjorde det enda viktigere å lytte til den andre og finne en felles tilstedeværelse i musikken. Ingen muligheter til å flikke eller endre på noe i etterkant.

– Å dyrke tilstedeværelse og det kontemplative føles naturlig og nødvendig når virkeligheten rundt oss er fragmentert og høylytt, sier Ingrid Olava.

– Innlandet er på alle måter mennesket fremfor maskinen. At vi har valgt å velge helt fritt innen ulike årtier og sjangre i forhold til hva vi endte med å fortolke, er også mulig å se som et resultat av at impulser og sjangre flyter friere og fortere, åpenbart delvis på grunn av hvordan ny teknologi har skapt nye lyttemønstre. Ikke bevisst i utgangspunktet, men absolutt mulig å tenke når man ser hvor eklektisk og sammensatt en spilleliste kan bli når to musikanter med fri assosiasjon og hver sine brede og ulike referanserammer begynner å diskutere musikk.

facebook.com/event
facebook.com/innlandet1

Bill. kr. 325,- +avg.
Foto: André Løyning

Bill.: 350,-Dørene åpner 19:00ID.: 18Kjøp Billett