Thursday 12. march

Ine Hoem

Supp: Marble Pools

Ine Hoem, tidligere vokalist i det sjangeroverskridende bandet Pelbo, har allerede bleket et langt lerret. I flere år har hun satt sitt preg på prosjekter innenfor den rytmiske musikken og mottatt utmerkelser for sine to utgivelser med Pelbo, blant annet en Spellemann-nominasjon i Åpen Klasse i 2010. Da Ine Hoem gikk solo med EPen «The Island» markerte hun et tydelig retningsskifte.

«The Island» satte henne på popkartet, med booking til by:Larm, seier i Musikkprisen i Ocean Sound Recordings og rotasjon på samtlige radiokanaler. Med singlene «Get It Off» og «When We Collide» la hun inn en sterk søknad som en av landets mest lovende låtskrivere. Hennes nye singel «This Year», en slags omvendt nyttårsforsettsang, er et soleklart statement om at Ine Hoem er på vei til å ta steget fra ung og lovende til etablert artist. Den er allerede listet på P3.

Stemmen til Ine Hoem treffer deg rett i hjertet. Hun fremstår som befriende ujålete, og med en unik evne til å formidle tekst og invitere deg nærmere. En stemme som har båret henne gjennom hennes allerede mangfoldige musikalske produksjon.

Debutplaten «Angerville» slippes i februar på Propeller Recordings.

Den gir oss ni låter om framtidsdrømmer og realiseringsbehov, og om mennesker som lever sammen i dysfunksjonalitet uten kommunikasjon. Og den forteller historier om de som ikke klarer å finne sin naturlige plass i verden. Der EPen «The Island» bar preg av et elektronisk synthlandskap, går «Angerville» i en mer akustisk retning, med referanser som Bon Iver, Fleet Foxes og Feist.

«Den omfattende låtmengden er skalert ned til seks, som i et elektronisk lydbilde fascinerer med melodisk teft og tydelig, sterk vokal.» –Robert Hoftun Gjestad, Aftenposten, om «The Island»

«Pelbo-vokalistens første EP er en slags organisk versjon av a-Has «Scoundrel Days» i møte med rytmene fra Ane Bruns «It all starts with one». Lovende.» –Tor Martin Bøe, VG, om «The Island»

«Ine Hoems trygge, men langt fra tradisjonelle stemme kan godt vise seg å føre henne opp på den alternative norske pop-himmelen.» –NRK P3

inehoem.no
facebook.com/inehoem

Lyden av Marble Pools er omtrent det nærmeste man kommer Syden innenfor Ring 3, ihvertfall om du liker popmusikk elektronisk, søt og harmonisk. Marble Pools er et forfriskende tilskudd til den norske musikkscenen med tropisk tilnærminger og et energisk liveshow. Ungfolene ble Urørt-favoritter i fjor vår og siden gikk deres første singel «Windowpanes» i rotasjon på P3.

facebook.com/marblepools

Billetter kr. 180,- + avg.

 

Bill.: 200,-Dørene åpner 20:00ID.: 18Kjøp Billett