Saturday 31. january

Cymbals Eat Guitars (US)

Supp: Støv

Cymbals Eat Guitars er aktuelle med tredjeplata «Lose», som ble belønnet med en sekser på terningen av P3 Musikk, 9/10 hos Musikknyheter og 8.2/10 hos Pitchfork. Indierockerne fra Staten Island debuterte i 2009 med albumet «Why There Are Mountains», som fikk 8.3 av Pitchfork og ble merket «Best new music». I 2011 kom oppfølgeren «Lenses Alien», som fikk en femmer av Lydverket: «New York-bandet graver seg dypere ned i den intrikate nittitallsrockballasten og dukker opp igjen mer kompleks og omfangsrik enn noen gang».

Tre år senere er de endelig tilbake med albumet «Lose», som både er et farvel til en gammel venn og en hyllest til følelsen av at en bra plate kan forandre verden til det bedre, like mye som den har forandret livet ditt. Som vokalist Joseph D’Agostino sier: «It’s about being in mourning for your long-held belief that music could literally change the world. That’s the contradiction at the heart of «Lose». You’re disillusioned, but somehow you can do nothing else but rail against that feeling mightily and try, once again, to make a record that makes you and everyone else ‘wake up wanting to listen to records».

P3 Musikk om plata: «et svulstig, komplekst og overraskende lettfordøyd stykke rock med formidable kvaliteter.»

Sist de besøkte Norge spilte de på John DEE en kald januarkveld i 2012. Vi gleder oss til de endelig kommer tilbake til Oslo og Parkteatret lørdag 31. januar 2015.

cymbalseatguitars.com
facebook.com/cymbalseatguitars

Da Mo i Rana-kvartetten Støv slapp sin aller første singel «Kamuflert Tidslinja» høsten 2013, hadde de aldri spilt en konsert før. Men statusen som urørte tilhører nå en svunnen tid. For både Aftenposten, NRK P3, Spirit og ikke minst norske musikkelskere har nå virkelig fått øynene opp for Støv. Oppvarmingsjobber for Razika, Rumble In Rhodos og britiske Lanterns On The Lake fulgte i kjølvannet av singelen, og allerede nå har vokalist Robin Skog og hans kumpaner fått rykte på seg som et svært engasjerende liveband. Et rykte som ble sementert av en bunnsolid opptreden på Øyafestivalen i 2014. Oppfølgersingelen «Snøskred» ble produsert av Anders Tjore (Montée, The Turns), og i februar slipper bandet første smakebit fra sitt kommende album.

Støv er en klassisk kvartett, hvis elegante rytmeseksjon underbygger to distinkte gitarister og en nærmest crooner-aktig vokalist i Robin Skog. Bandet synger på klingende Mo i Rana-dialekt, og med Skogs tekstunivers utgjør helheten en særegen, men tilgjengelig pakke.

facebook.com/stovmusikk

Billetter kr. 200,- + avg.

Bill.: 220,-Dørene åpner 20:00ID.: 18Kjøp Billett